Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Kultura > Knizky ;)
25.11.2024 (3.141.47.163)

Knizky ;)

Zakladatel: dREAm

Zde se muzete s ostatnimi podelit o sve literarni tipy na knizky vsech druhu (popr. casopisy a komixy... :))

<< | <> | >>

kapo
07.01.2006 15:48
vidim, ze fox rozumi vsemu :D
Fox
07.01.2006 11:13
hmm... :)
You can't predict your future, but you can follow your dreams.
Flamberg
07.01.2006 11:07
SirPesZ: hezke počteníčko, máš talent, chlape :-))

defila (390): ano, v některých "obskurních" formacích se najdou i výborní muzikanti (Alexi Laiho je příklad sám za sebe). Bohužel PRO MĚ jsou jejich skvělé výkony poněkud zastíněny humusem ostatních takymuzikantů. Pro mě ideál je třeba Alexiho sideproject Sinergy...
Oscarius
06.01.2006 21:33
Zkuste si poslechnout Brubecka, Krupu, Webba, Gilespieho, Davise, Desmonda, Coltrana, Basieho, Petersona, Hamptona, Ellingtona, Hodgese, Hubbarda, Bakera, Deciho a nebo taky treba Cale, Waitse, Velvety... Arrrgh, ze bych zase hazel hrach na zed?
4D61792074686520666F726365206265207769746820796F752E2E2E00

defila
06.01.2006 19:43
mnop to je kapku neco jineho toto... poslechni si neco z heavy metalu tam to zni opravdu "zajimave"
to pesz -> jenze od prvniho srazu ubehla uz dlouha doba, defila jsem stale pro lidi co me poradne neznaj .) -> drevarny-> tam se stejne kazdej oslovuje prezdivkami a v hospode se mi uz holt rika jmenem .)
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.
566344
06.01.2006 19:12
A ze (nejen) ve stredoveku holt katrati byli beznou praxi, to je holt historie. Lituji je...
566344
06.01.2006 19:11
ad kastrati: Zkuste si poslechnout nejakeho kontratenora. Opravdu vyjimecny je Andrea Scholl, vrele doporucuji. On, Schlick, Piau, Padmore a dalsi spolecne nahrali tak vyjimecneho Handelova Mesiase, ze... TO proste nejde popsat.
Pro ingoranty, co si budou myslet, ze kontratenor = kastrat: ne, neni to tak, pouze specialni praci s hlasem dokaze odfiltrovat rezonance mezi hrudi a hlavou (tj. dutinami).

Belenor
06.01.2006 17:38
Ja myslim, ze fikce (a co jineho, nez fikce je vetsina literatury, ne?) ma pravo na nejake nepresnosti oproti realite. Mohlo to byt o nejakem smyslenem cloveku a i tak by to bylo dobre. Tohle je lepsi jen o tu drobnost, ze defila kastraty zavrhuje :-)

To s tim rypanim jsem myslel na muj 403 :-)

SirPesZ
06.01.2006 17:34
defila>>> Dickinson je ten zpěvák, já myslel, že ho znáš, takhle to tak nevyzní.

Btw nemyslím, že seš jenom člověk od brka a piva, ale to, že ti známý říkaj defilo jsi říkal na prvním srazu.

Bel>>> Jenom ten, gdo to přečte, tagže se moc nebojím ;-). Bylo to napsáno z momentálního nápadu, tagže to pilovat nebudu a ani nechci, vlastně jsem to po sobě ani nečet, protože by mě to nebavilo.

Naposledy upraveno: 06.01.2006 17:36, SirPesZ

Welcome to my world of death and pain

defila
06.01.2006 16:38
mno je ten clovek opravdu od maidnu? :))

Belenor
06.01.2006 16:14
Schvalne, kdo si rypne :-)

Belenor
06.01.2006 16:14
Mno, ja doufam, defilo, ze to beres zertem, nebo ti zacnou lidi nadavat, ze nemas smysl pro humor, znam to z vlastni zkusenosti (teda, ja smysl pro humor asi dakt nemam :-)

Rozhodne musim rict, ze se mi textik libi (bez ohledu, zda to mel byt horor/fantazy/parodie) Souhlasim, ze kniha by z toho nebyla, ale povidka dobra :-)

defila
06.01.2006 15:32
mno nevim na stupnici fantasy ci horor povidek bych to moc neocenoval, navic me nikdo ze znamych nerika defilo .)
to akorat na drevarnach a inetovem svete jsem defila
mno co koukam tak ty me vidis jen ze hulim brka lamu do sebe pivka .)
takhle se to deje tedy jen po vecerech...
mno a nejak nemam strach ze bych potkal dickinsona,vzhledem k tomu, ze ani nevim jak vypada a ani nevim kdo to je,ale predpokladam ze nekdo z maidnu .)
celkove je to divny, cekal jsem nejaky sepsany zivotopis a ono nakonec toto :)
mno ale snaha se ceni .)

K_A_I
06.01.2006 15:00
LOOOOOOOOOOOOOOOL
btw:to je pohled do budoucnosti?:Dpokud jo tak bacha defilo:D

Naposledy upraveno: 06.01.2006 15:01, K_A_I

In the name of GOD, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation.AMEN

SirPesZ
06.01.2006 14:49
Flying Air Siren by SirPesZ
---------------------------

Kdysi v dalekém dávnověku, v dobách, kdy se metal jako styl teprve formoval povstal z prachu země muž. Tenkráte ještě nikdo netušil, jakou cestu mu osud připraví a jakou roli sehraje ve velkých kolech času...

9. ledna roku 2006 se Karlík probudil neobvykle brzy v 8 hodin ráno. Probudil jej nějaký výkřik. Byl celý spocený a zrychleně dýchal. A potom se mu vybavily ty chvíle před probuzením a zjistil, že ten výkřik, který jej probudil byl jeho vlastní výkřik z noční můry, která jej týrala již několik let. Vstal a potácivě přešel do koupelny. Svlékl ze sebe propocené oblečení a osprchoval se.
Když po dvou hodinách vylezl z koupelny, šel se nasnídat a vyrazil do ulic Hradce Králové. Nejprve jen tak bloumal ulicemi (pravděpodobně to způsobil nějaký zbytkový alkohol z předešlé noci) a potom se vydal směrem ke škole, aby vyslechl přednášku, ze které si stejně nebude nic pamatovat, pořád měl hlavu plnou jen toho snu...

A velká kola času se otáčejí a nikoho nenechají bez povšimnutí, každému se dostane to, co jeho jest...

Karlík seděl v hospodě (v Drakoj) a třímal v ruce půllitr s rezavou vodou. Naproti a vedle něho sedělo několik lidí a o něčem debatovali. Karlík byl zadumán zlou předtuchou. V hlavě mu zněl nějaký zvuk, ale byl velmi vzdálený a Karlík nemohl rozpoznat co je to za zvuk, ale měl z něho zvláštní pocit.
"Hej, Defilo, dáš brko?" spolusedící u stolu do Karlíka šťouchl a tím jej přivedl zpět do normálního (a nyní velice zakouřeného) světa. Karlík se nechápavě podíval: "Cože?"
"Jestli dáš brko, voe. Seš hluchej?"
"Dám, jasně." Karlík si vzal a začal vychutnávat.

A čas se krátí...

Jak se dostal Karlík domů sám nevěděl, ani co se dělo té noci. Nic si nepamatoval. Stále jej však pronásledoval ten divný pocit. Co by to jen mohlo být? Onen zvuk, co mu zněl v hlavě stále sílil, ale stále nemohl přijít na to, co je ten zvuk zač.

Krátí...

Karlík vyšel do noci. Obloha byla zatažená, nebylo vidět jedinou hvězdu. Ulice však byly osvětleny pouličními lampami. Tlak v hlavě byl téměř nesnesitelný a Karlík se potácel po chodníku a vrážel do náhodných kolemjdoucích, až zapadl do jedné temné uličky a tam začal zvracet. Zvuk uvnitř hlavy sílil a v tom jej Karlík poznal... "Ne, to snad né!" Ani si neuvědomil, že křičí nahlas. A v tom za jeho zády někdo promluvil. Karlík znal ten hlas, ten hlas, který jej pronásleduje dnem i nocí, ten hlas, který mu zní stále v hlavě. Otočil se. Nebyl překvapen tím, co je za ním. Byl připraven. Stál vtváří vtvář svým nejhorším nočním můrám. Díval se do tváře svého mučitele. Karlík však necítí strach, už ne. Je smířen se svým osudem. Dívá se do tváře Bruce Dickinsona.
Bruce se usmívá. "Ty zatracenej parchante" uklouzne Karlíkovi. Bruce se šíleně zasměje a zapěje refrén jedné své písně. Karlík opět zvrací. Znovu slyší Dickinsonův šílený smích a najednou ucítí bolest v ruce. Podívá se na svou ruku. Teče z ní krev. Dickinson se směje, ústa má rudé od krve. Od Karlíkovy krve! Karlík si tiskne ránu a pojednou se v něm zvedne vlna nenávisti proti tomuto muži. Kopne svého trýznitele mezi nohy. Do tohoto kopance vloží všechnu svou energii. Bruce se však směje dál. Karlík pomalu padá do mdlob a uvědomí si, že kopanec mezi nohy nemohl na Dickinsona působit. A pak jen tma.

Karlík se probudil. Očichával jej nějaký pes. Ležel na chodníku ve vlastních zvratkách. Podíval se na svou ruku. Stále na ní bylo patrno kousnutí. Vstal a odešel domů...

Od té doby hučení v hlavě ustalo a i Karlík byl celkově více v klidu. Mohl se více soustředit, jenom ten divný pocit jej stále nějak nemohl opustit...

14. 1. 2006 Karlík seděl večer opět v hospodě (V Drakoj) a hulil brko spolu s přáteli. Pojednou dostal neodolatelné nutkání vyjít ven, před hospodu. Vstal od stolu a vyšel jako ve snách ven a pohlédl na úplněk... V tom se v něm začalo všechno hemžit a Karlík se cítil velice nesvůj. Začala mu třeštit hlava, až bolestí vykřikl a ten křik se rozléhal a byl opravdu děsivý, protože to nebyl Karlíkův hlas, byl o tři oktávy výše...
Karlík si začal škubat vlasy a bál se jen promluvit. Utekl do ulic a již jej nikdo víckrát neviděl. Občas se po Hradci Králové vypráví legendy o zlověstném pištění a jekotu, díky kterému praská sklo, vypráví se o potulování Dickinsodlaka za úplňku...

SirPesZ
06.01.2006 14:32
Defila>>> Mno, gdo říká, že jsem zamrznul na heavy? Tebou zmiňované Children Of Bodom mám rád (vlastně melodic death jako styl se mi líbí).
Btw rozhodl jsem se knihu zavrhnout a napsat pouze jediný příběh. ;-)
Btw mrkni nahoru, to máš za všechna příkoří (a pokud žádná nebyla, tak to je i za ně ;-P).

Naposledy upraveno: 06.01.2006 14:50, SirPesZ

defila
06.01.2006 12:57
v kazde :)

Belenor
06.01.2006 12:53
To je ten problem, muzou byt dobry ve hre na nastroje jak chtej, ale jako celek to kazi prave growl, coz je to, v cem se nase nazory rozchazeji a na cem se nikdy neusmirime :-) Navazime se do growlu stejne jako ty se navazis do kastratu, myslim, ze si nemame co vycitat. Jsem zvedav, v kolika diskuzich jeste svedeme bitvu na toto tema :-)

defila
06.01.2006 12:14
vim ze poppy seed grinder ma neco na netu...
pravda je ze tady zaostavam a ze zahranicnich kapel mam neco na disku, ae nemam to pojmenovane,takze tady moc prehled o kapelkach nemam :/
hledej, poznas co je growl .)

K_A_I
06.01.2006 12:09
no growl bych teda spis rekl ze by melo bejt vrčeni a ne bliti:)

Naposledy upraveno: 06.01.2006 12:11, K_A_I

In the name of GOD, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation.AMEN
<< | <> | >>