| Knizky ;)Zakladatel: dREAm Zde se muzete s ostatnimi podelit o sve literarni tipy na knizky vsech druhu (popr. casopisy a komixy... :)) << | < | > | >> |
SirPesZ 09.01.2006 20:44 |
No to teda vim. Řekni, co z toho, co jsem tady napsal, není pravda. Naposledy upraveno: 09.01.2006 20:45, SirPesZ Welcome to my world of death and pain |
Oscarius 09.01.2006 20:39 |
Je videt, ze nevis, o cem mluvis :o). 4D61792074686520666F726365206265207769746820796F752E2E2E00 |
SirPesZ 09.01.2006 17:05 |
Oscar>>> Jo, já vím. Znám toho od něj víc, resp. kámoš je jeho velkej fanda. A neříkám děsivej, říkám děsivě vychlastanej, ale ty jeho poslední věci mi přijdou dost směšný, hlavně qůli jeho hlasu. Welcome to my world of death and pain |
Oscarius 09.01.2006 16:09 |
Sir Pesz: Mas na mysli asi jenom jedno album. V ostatnich ne. A desivy hlas? Prave naopak. Naprosto genialni. 4D61792074686520666F726365206265207769746820796F752E2E2E00 |
defila 08.01.2006 11:07 |
to kapo ->ehm ja byl do 23:00 v praci... tady se nam vyzkytuje povidek .)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
566344 08.01.2006 10:42 |
belenor - yep, pravda. Nejak mi to uteklo... :/ preklep fixedNaposledy upraveno: 08.01.2006 10:43, 566344 |
Belenor 08.01.2006 09:03 |
...vrhnul se s lomozem k Ronaldovi, za běhu <b>komanduje</b>... dle meho nazoru.
Zajimavy kousek :-) |
566344 07.01.2006 23:28 |
SirPesZ: Tak jo, bud osvicen! Pozn. c. 1: Za ujmny na zdravem rozumy a estetickem citeni se autor neciti zodpovednym, ctenare predem varoval. Pozn. c. 2: S timto textem je nutno zachazet ve smyslu autorskeho zakona, patri plne pod majetek fyzicke osoby spojene se svym internetovym alteregem. Pozn. c. 3: S timto textem je taktez nutno zachazet jako s horlavinou II. tridy nebezpecnosti. Vysoce explozivni. Pri zasazeni oci vymyjte proudem vody a urychlene vyhledejte lekare. Pri nahodnem poziti urychlene vypit litr mleka a vyhledat lekare. Drazdive! Toxicke! Pusobi primo na centralni nervovou soustavu a smysly. Pri kratkodobem vystaveni zpusobuje poruchy traveni. ----------------------- Poklidný dopolední ruch hospody byl přerušen výkřikem. Děvečka utírající stoly ztuhne a vytřeští oči na majitele a hostinského v jedné osobě, slovutného Simina Wenderse. Než stačí vydat hlesu, někdo běží po schodech z patra. Podle dupání sleduje běžcovu trasu. Musí to být host, pokojská se vydala pro pořízení na trh, sloužící vypomáhají s úklidem sálu. V pokojích v patře teď není nikdo jiný jak hosté. U svaté Aiaii, co se přihodilo? Ten někdo bere schody nejméně po dvou! Na odpočívadle škobrtá, podle řinčení květináčů jej škobrtnutí dostává blíže k okraji schodů než je pro něj i okrasnou květenu zdrávo. Třeskot skla svědčí o velmi blízkém seznámení se s rohovou lampou, tlumený úder o změkčení nárazu o závěsný koberec a měkké ducnutí neomylně určuje závěrečné nabytí rovnováhy. Ticho. Simin už má v ruce sukovici, dva námořníci pro změnu nože, vysloužilý rybář se krčí za stolem, jeden dobrodruh vytahuje od pasu meč. Všichni zírají do temného otvoru schodiště. Krásná Chilla si rukama ve vlasech ničí pracně načesaný drdol a nepřítomně opakuje: „Rozbil lampu... rozbil lampu...“ Šoupání, vrzání schodů. Ze schodiště vychází Ronald. Oči vytřeštěné, s tmavými kruhy od nevyspání, vlasy rozcuchané, v tváři vepsán úděs, celý se třese hrůzou. Svůj oblíbený žlutozelený koncertní šat pomačkaný, pravou nohavici s flekem od rudého vína pocházejícím z bujarých oslav pozdě v noci a časně nad ránem, po jejichž ukončení se odebral do patra – s patřičně hlasitým doprovodem. Probuzený brosenský mistr kožešník nejprve vyjadřoval cosi na adresu řvoucích ochmelků co nemají soudnost a neví, kdy poctiví lidé spí, ale po odpetlicování pokoje zjistil o koho jde a prý Ronaldovi pomohl najít postel – za značně mlhavé přislíbení zmínky jeho jména v trubadůrově dalším vystoupení před přeplněným sálem. Nikdo neočekával, že by po bohatýrské pitce vstal bard, pěvec, houslový virtuos a dvojitý mistr ve hře na flétnu a citeru v jedné osobě dříve jak o prvém odpoledním zvonění. Nikým neočekávané se stalo skutečností. Už věděli, kdo. Stále však nevěděli proč. Živoucí ztělesnění děsu bylo svýma nejistýma nohama doneseno k nejbližší židli, na kteroužto usedlo. Velmi ztěžka. Simin zblednul. Jeho pověst by byla v troskách pokud by se bardovi pokřivil vlas na hlavě v jeho hospodě ‚U mořského vlka‘! Vyděšen touto představou, vrhnul se s lomozem k Ronaldovi, za běhu komanduje hospodského vyhazovače do patra. Funící Noinus v mžiku mizí na schodišti i s tasenou zbraní. „Mistře Maldenvile, co se přihodilo?!“ „... nééé tak nahlas...“, vyprahlým hrdlem zasýpá objekt zájmu. „Vyprošťováka, džber studené vody, obklad – a pro jistotu ranhojiče.“ Simin přikazuje Gelle, tiše, ale autoritativně. „Rychle, ženská!“ Opět se obrací k pěvci, sklání se k němu a účastným tónem se ptá: „Mistře, co se přihodilo?“ „Copak mě bude věčně pronásledovat?“ Běduje a natahuje ruce po přineseném poháru. I přes třesoucí se ruce je obsah dopraven na požadované místo určení. Třes pomalu utichá, soudnost se vrací. „Je to hrůza. I po těch letech se mi o něm stále zdá...“ Hostinský překvapením usednul. Nechápavě se ptá: „Zdá?“ „Vystupuji před císařským dvorem... soutěžím o nejlepší přednes...“ Simin je ještě zmatenější – pak ten dobrodruh s rychlým mečem tiše pronese jméno zvláštního emisara Jeho Výsosti Císaře: „Hiroshi.“ Pan Hiroshi na sebe upozorňuje nezvyklým oděvem i mluvou, mandlovým tvarem očí a neuvěřitelnými příběhy z imperiálního dvora, to vše budící fantazii a touhu po cizích zemích více než je zdrávo. Trubadůr pokračuje, pohled upřený na dno poháru, zádumčivým hlasem: „... císař v lóži, choť s tváří za závojem... strážce pečeti... hraji nejlépe jak umím... hraji pro císaře... vím, že zdařilejší přednes v životě nezahraji... “ Zvedne obličej od poháru, po tvářích se mu koulí slzy, mezi přerývavými vzlyky vyráží: „... slyším pleskání kožnatých křídel... přilétá... Ta zatracená dračí poletucha! S panděrem narvaným k prasknutí. Usadí se u komína pece - pro něj donesené! Odfoukne plamínek z nozder, kmitne rozeklaným jazykem a pak zaječí: ‘Rybiškáááááááá!’ A všichni jí jásají!!!“ Na závěr už noční můrou trýzněný bard stojí, křičí na celou hospodu a prsty pravidelně posilovanými hrou nejen na housle drtí cínový pohár. Simin mlčí. Je mu jasné, že zde žádný ranhojič nepomůže. Krom toho, když Ronald věrně zopakoval bojový pokřik postrachu jeho živnosti, nejen on, ale i ti dva námořníci automaticky cukli hlavami a zahleděli se k peci. I po těch letech. Starý rybář hrůzou omdlel – takže ranhojič bude nakonec k čemu...Naposledy upraveno: 08.01.2006 10:43, 566344 |
Falcon 07.01.2006 23:17 |
jo....už máte přece chrápat dobytci :D xaxaxaxax |
kapo 07.01.2006 23:12 |
sakra, jakto ze sedim doma?... defilo, jaktoze sedis doma? je prece sobota :D |
defila 07.01.2006 22:53 |
to bude zare :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
SirPesZ 07.01.2006 22:39 |
566344>>> Tak sem přihoď něco osvíceneckýho ;-). Welcome to my world of death and pain |
566344 07.01.2006 22:05 |
SirPesZ: Nechce se mi. Momentalne prochaizm obdobim fantastickeho osviceni (rozumnej, osviceni napady ohledne fantasy tvorby). :DDD |
SirPesZ 07.01.2006 21:44 |
To je škoda :-). Moh bys třeba napsat, jak číselník k číslům přišel (pravdivou verzi).Welcome to my world of death and pain |
566344 07.01.2006 21:00 |
Hmmm, premyslim, zda sem taky nemam hodit nejake me przneni prozaickeho stylu. :D ... No, radeji ne. ;)Naposledy upraveno: 07.01.2006 21:00, 566344 |
kapo 07.01.2006 20:44 |
ja jsem nerekl, ze se mi to libi :D |
SirPesZ 07.01.2006 18:20 |
defila>>> No jo :-).
Oscarius>>> Waitse? Myslíš Toma Waitse? Toho, kterej má tak děsivě vychlastanej hlas a zpívá za odprovodu mlácení do rezatých sudů?
Flambegr>>> Bohužel, gdyž se snažím něco napsat, tak mi to nevyjde. Jediný, co se lidem líbí je to, co napíšu takhle během chvilky.Naposledy upraveno: 07.01.2006 18:21, SirPesZ Welcome to my world of death and pain |
Fox 07.01.2006 17:09 |
xD You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
kapo 07.01.2006 17:00 |
ze by v encyklopedii ironickych myslenek? |
Fox 07.01.2006 15:51 |
hah na to si prisel kde ? :D You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
<< | < | > | >> |
|