| FilmyZakladatel: Ladron vše o filmech, tipy na dobré filmy apod :) << | < | > | >> |
defila 04.05.2007 14:28 |
*Meidzi :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
defila 04.05.2007 14:28 |
ono v 7 samurajich jde o ukazani zivota samuraju, kdyz uz pro spolecnost byli zcela zbytecni, jenze jeste porad byli, relativne se jednalo o nejchudsi tridu spolecnosti, ktera ejste mela vysadu nosit 2 mece a mela obrovskou hrdost, coz v tom filmu jde jasne videt, kdyz jeden z tech samuraju, co ho chteji najmout nema co by pojedl, ale bere jako osobni urazku to, ze by mu neplatili za jeho sluzby
oni dlouhou dobu byli pro spolecnost "zbytecni", ale zavedeny system je jen tak nemohl zrusit, coz prislo az s upadkem tokugawskyho sogunatu a koncem ery Meidzy, kdy jim zakazali nosit mece a 40 000 jich vyvrazdili :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
defila 04.05.2007 14:25 |
mno ono 7 statecnych je podle 7 samuraju takrka cele zkopirovane a zkracene, vic se mi tedy libi original, ale sezero to neco pres 3 hodiny casu :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 04.05.2007 13:30 |
No, Hidden Fortress jsem už právě u levných knih koupil a Sedm samurajů taky. HF docela šla, 7S jsem ještě neviděl, ale prej je Sedm statečných věrná kopie, takže se mi to asi bude líbit :-) A říkáš Sanjuro, ok, zkusím :-) |
SirPesZ 04.05.2007 12:23 |
Těch 7 samurajů je dobrý. Welcome to my world of death and pain |
defila 04.05.2007 11:11 |
edit :
navic kurosawu prodavaji v levnych knihach ->99 kc/dvd
da se jich tam celkem dost sehnat :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
defila 04.05.2007 11:10 |
cokoli :)
neni film co by me zklamal, je pravda, ze prvni film co jsem od nej videl (a navnadil me na jeho sledovani) byl Sny Akira Kurosawy, coz je jedno z jeho "novejsich" del (nekdy kolem roku 1990) to natocil,pak uz jen k lasce k meci a samurajske tride by to mel byt jakykoli jeho film se samurajskou tematikou (provarenych 7 samuraju,sanjuro, nebo skrytou pevnost) natocil toho celkem hodne, sam jsem taky nevidel vsechno, chces-li videt dobry samurajsky film z mo derni doby tak bud -> When the last sword is drawn, to je vyborna vec, nebo zajimavym a hezkym kouzlem pusobi take serial Shinsegumi
pak se tu take chysta k vydani ->>http://www.kosmas.cz/knihy/125305/musasi/
toto, ale to je manga, to vetsinu lidi nechava chladnym(manga= je to kreslene) to bude mozna zajimat tak Kaie, ale ja si to rozhodne koupim
nebo chces-li videt film s lehkym filosofickym podtextem z posledni doby, tak doporucuju Kekexili (mountain patrol), zajimavy pocin
kdyz jsme u tech superhrdinu, tak me je ted nucen indicky pokus o dane tema se jmenem Krrish, nejaky lehky 3 hodinovy epos :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 04.05.2007 06:38 |
Po zkušenosti získané byv v kině na třetí epizodě jsem v kině nebyl, pokud se nepletu. Lidi dělali bordel (kecali v tichých místech, žrali smrdící popkorn), bylo tam vedro a v nejzajímavějším místě s přesností sekundy jim to chcíplo. A za to chtěj prachy, že za to pomalu jde koupit DVD. Na nějaký kydy o velkém obrazu a kvalitním zvuku (který je obvykle stejně zbytečně nahlas) seru. Zvláštní, mnohem lepší zážitek byl Butch Cassidy a Sundance Kid v Aeru nebo co to bylo za kino - levnější, nechcíplo a lidi nedělali bordel.
Defe, co bys mi od Kurosawy doporučil? |
deXter 03.05.2007 22:00 |
LoL tjn me nasrali.. v palace cinemas na novym smichove kam to mam 5 minut tramvaji to je jen cesky. To radsi pujdu do slovanskyho domu s titulkama :D |
K_A_I 03.05.2007 21:41 |
nesel bych na to do kina ani zadarmo :D ja to chci nejdriv videt anglicky:D venom ma sexy hlas;) cesky ho bude mluvit urco nejaky dite!! In the name of GOD, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation.AMEN |
deXter 03.05.2007 20:28 |
:oD |
defila 03.05.2007 20:07 |
mno ja nepujdu ani na dernieru, takze me to nechva zcela chladnym a patrne skocim k veceru na popovidat si nad prinosem akiry kurosawy pro filmovou tvorbu, coz znamena, ze si dam zase 12 piv a ztezi si vzpomenu na cestu domu :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
deXter 03.05.2007 19:52 |
No vzdyt je dnes premiera :D |
defila 03.05.2007 19:39 |
hmmm v cehchach to je od 3/5 kvetna, ja vim, ze ode dneska je to dlouha doba, ale chce to vydrzet ;) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
SirPesZ 03.05.2007 19:35 |
Já na to určitě do kina pudu, ale až to bude tady, to ještě potrvá :-). Welcome to my world of death and pain |
deXter 03.05.2007 18:17 |
spiderman je pavouk :D |
Fox 03.05.2007 18:09 |
spiderman si to nemysli... spiderman to vi ... You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
defila 03.05.2007 18:08 |
mam fibii z lidi co si o sobe mysli, ze jsou pavouk :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
deXter 03.05.2007 17:37 |
lol jakto :p |
defila 03.05.2007 17:32 |
radsi ne, mohlo by me to psychicky poznamenat Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
<< | < | > | >> |
|