| Programování, grafika a SW & HWZakladatel: MohawK Co to je záhlaví ? :pp << | < | > | >> |
defila 06.12.2006 13:15 |
to pesz -> mno ono to s HK neni tak spatny, pokud jdes na UHK priomo, to znaci humanitni obory, ono jestli cekas nekde v podobnych oborech neco jineho, tak zase tolik nepredpokladej(treba pardubice jsou pry totez), jestli chces techniku a patrne se neco naucit tak je opravdu jedina moznost a to CVUT, Masarycka v Brne ma taky enkde dobry preference, takze bych to zkusil i tam, ale jinak z technickych skol toho moc nevytriskas asi co se vedomosti tyce(ovsem ciste subjektivni nazor :))
tak me napada zeptame se vystudovaneho kluciny s blede modrym nickem -> Jak hodnotis uroven vzdelani na CVUT?Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
kapo 06.12.2006 13:07 |
ve škole nás učili, že se jedna aplikace rozdělí do více vláken. ale je možné, že to funguje i nějak takhle |
Maxell 06.12.2006 12:48 |
Mno ten Zend Engine je kompletní balík, mělo by to sloužit k optimalizaci skriptů, ukazuje to časy, kde se stráví nejvíc a tak, potom je v tom třeba debugger a podobně. Zatim se mi ale nepovedlo to nastavit, třeba ten debugger bych fakt potřeboval a nechce jet. Tak se v tom různě hrabu :-) Jinak používám PSPAD a ten neni náročnej :-)
Jo, tak by to mělo snad být (já taky nejsem nějakej odborník :-) ), ale prostě mám pocit, že to tak nefunguje, protože ten nárůst výkonu tam neni. |
Belenor 06.12.2006 12:33 |
A asi vyměnit i software :-) Chce to promyslet, jestli se nedá něco nahradit něčím méně náročným. Třeba zend studio - k čemu všemu je to dobré? nestačí nějaký obyč. editor?
To dvoujádro - nevím, jakým způsobem se používá. Mělo by to být tak, že se jeden program (přesněji vlákno) pustí na jednom jádru, druhý program na druhém? Nebo to funguje jinak? Nechce se mi to teď hledat na Internetu :-) Pak asi záleží na tom, zda operační systém vůbec správně jádra použije, ne? |
Maxell 06.12.2006 11:43 |
No to by mě taky zajmalo jaký aplikace :-) Mám notebook s Core Duo, 1024 RAM a stačí, když si pustim Photoshop, k tomu nějaký Zend studio a s dalšíma aplikacema se můžu jít bodnout většinou :-) Možná by to chtělo přidat paměť ještě, ale většinou se pohybuju okolo 500-600 MB, tak to by mělo stačit. Ale to dvoujádro tak moc poznat neni, na stolnim PC se to hejbe obdobně. Já právě začínám přemejšlet o upgradu kompa, aby se to hejbalo normálně. Jenže to by znamenalo měnit všechno včetně MB a grafiky. Jelikož si občas zahraju, nechce se mi tam dávat zase nějakou uplnou Low-endovou, tak asi budu muset počkat :-) |
Belenor 06.12.2006 10:29 |
No, taky je otázka, pro jaké programy potřebuješ takový hardware. Proto asi je PC platforma pozadu. Máš to tak akorát na hry. Na grafiku a video jsou spíš asi přímo uzpůsobené grafické stanice. Osobně mě nenapadá, k čemu bych to potřeboval. Můj problém je spíš nedostatek operační paměti než pomalý procesor, protože Java je žrout paměti, ale se svým P4 na 1,8 GHz Javu po procesorové stránce utáhnu. A na dělání webových stránek taky nepotřebuju žádný superstroj. Čili pro obživu multi-core nepotřebuju. Možná kdybych silnější stroj potřeboval kvůli práci, asi bych mluvil jinak :-)
Dextere, u kterých aplikací? Mimochodem, hry nejsou aplikace? |
deXter 06.12.2006 10:12 |
ten vykon 2jadrovyho nebo 4 neni zatim poznat u her ale u aplikaci jo.. |
Maxell 06.12.2006 10:07 |
Bel: Jj, to je pravda, mimo hranice PC je to rozvinutý už mnohem dál, ale většinou se jedná o specializovaný aplikace a počítače. Mám pocit, že i Intel představil nějakej prototyp cca 60 procesorový věci :-) Nebo třeba Cell v PS3 je taky docela zajmavá věcička. To ale většinou nemá bohužel s PC nic společnýho, my si budem muset ještě pěknou dobu počkat. Teď už sice máme 2 jádra, budou i 4, ale kde se to dá využít? Je potřeba začít už u Windows (pravda, na jinejch OS je to třeba lepší, nemám přehled), rozdíl mezi jednojádrovym a doujádrovym proceserem neni moc poznat. Mimo oblast PC je to fajn, ale to je většinou nám, "uživatelům", na nic :-) |
Belenor 06.12.2006 09:24 |
Max: Vono taky nelze jen hledět na oblast PC. Musel bys mít skutečného odborníka, který by se v procesorech vyznal. Místní odborníci se vyznají tak akorát v Intelu a AMD, což je samozřejmě pochopitelné, protože jsou jejich procesory použity v PC, ale procesory pro PC nejsou jedinými procesory na světě. Bohužel nejsem odborník na procesory, takže nezačnu sypat z rukávu procesory mající nějaké obdoby multi-threadingu atp.
Příklad: http://en.wikipedia.org/wiki/POWER5 resp. http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC
z roku 1991 a paralelismus mu není cizí, 15 let už docela jde, ne?
Mimochodem multi-core zřejmě není výkřik poslední doby: http://en.wikipedia.org/wiki/Microprocessor
Asi bych to s tím malým využitím paralelismu neviděl tak tragicky. Je potřeba pohlédnout mimo hranice PC. |
SirPesZ 06.12.2006 05:48 |
def> Nj, fajn. Takže HK vyřazeno. Dneska se jedu jen tak mimochodem podívat do Liberce, ale jelikož jsem se to dozvěděl včera, tak jsem ani pořádně nestih kontaktovat Falla :-/. Welcome to my world of death and pain |
Maxell 05.12.2006 22:14 |
Bel: No jasně, přesně to jsem myslel, ale dneska to ještě neni moc využitý. Dual core dneska využijou většinou jen specializovaný aplikace a těch je málo zatim. A 2 jádra taky neni nejvíc, myslim, že jich tady za chvíli bude mnohem víc :-) |
defila 05.12.2006 22:14 |
nevim, v hk ne, jestli neco tak bych bud doporucoval VUT nebo CVUT, tam mas tak nejak zaruku ze neco budes umet .)
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
SirPesZ 05.12.2006 21:20 |
def> a máte tam nějakou informatiku, kde se dá něco naučit? Welcome to my world of death and pain |
defila 05.12.2006 19:22 |
mno neco kolem toho, programovani apod. jenze tou skolou projdes jakoby nic, vcelku nepoznamena, dobry den vytame vas na Inauguraci, nashledanou u prmoce :), tak nejak mi to prijde, kdo chce titul a nevedet nic, vrele doporucuju takovyto typ oboru-> v Hk je to pod patronatem UHK(univerzita hradec kralove .)) FIM->fakulta informatiky Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
kapo 05.12.2006 18:52 |
hah... no počkej... a co tě tam teda mají učit? :) |
defila 05.12.2006 18:49 |
aplikovanou informatiku, ale s pocitaci to nema nic spolecneho :), proste ti daji titul za to, ze tam chodis(nebo tak me to prijde :)), jestli to vyjde tak jdu pryc na jinou skolu tento rok, jelikoz neregistruji, ze bych se za ty 2 roky neco naucil :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
kapo 05.12.2006 18:47 |
defila: co vlastně stuiduješ, když ne ty počítače :) |
defila 05.12.2006 18:19 |
nastesti to nevim a vedet to nechci :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 05.12.2006 16:25 |
No, já myslím, že právě multi-core a multi-threading je právě paralelizace, ne? Teda záleží na tom co tím přesně myslíš a co přesně vlastně dělají tyto technologie. |
SirPesZ 05.12.2006 15:32 |
Mno, jasně. Prostě až se přijde na novou technologii, součástky atd... Welcome to my world of death and pain |
<< | < | > | >> |
|