| Programování, grafika a SW & HWZakladatel: MohawK Co to je záhlaví ? :pp << | < | > | >> |
MohawK 07.12.2006 21:10 |
Ale na FEL musí bejt těžký se dostat ne ? :) Hello, Hello, Hello, How Low ? |
Belenor 07.12.2006 20:55 |
No, já mám info z x-té ruky, takže můj výrok brát s rezervou :-)
Osobně bych všem doporučoval FEL, protože to je škola, kterou jsem já, vrchní flákač, dokázal udělat. Ale asi to taky chce nějaké předpoklady, hodně mi třeba pomohla Ječná, tam, kde byli gympláci v háji (různé měřící předměty), tam průmyslováci procházeli bez obtíží. A programování je můj koníček, takže oborové předměty byly taky v suchu. Nejvíc probémů mi dělaly biflovací předměty. Jak to nejde spočítat nebo logicky odvodit a vymyslet, tak je to špatný :-) Nebo když už je to na moc teoretické úrovni. |
Maxell 07.12.2006 20:08 |
Bel: Jo, ono se to všeobecně povídá, že je to vejška pro každýho :-) Ale do druháku nás z 28 prošlo 15 a teď to s dost lidma vypadá taky bledě. A třeba taková matika si s váma nezůstala nic dlužna podle kámošů :-) Je pravda, že jsme brali jen určitý obory, takže jí nebylo a neni tolik jako na FELu, ale těžká byla zhruba stejně, jako ta odpovídající na FELu :-) Taky záleží na oboru, INFO má nejtěžší matiku z ČZU :-) Ohledně informatiky soudit moc nemůžu, bejvalí spolužáci šli na elektro obor. Ale já tu sem spokojenej, naučil sem se toho docela dost už a kupovidu i využitelný věci, který už používám v práci :-) |
SirPesZ 07.12.2006 19:32 |
defila> firam, ve který pracuje tam měla prezentaci (neboli nábor studentů do práce) a vona, jakožto vedoucí personálního oddělení tam byla taky. Welcome to my world of death and pain |
defila 07.12.2006 16:05 |
a ta tam delala co? .) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
SirPesZ 07.12.2006 15:13 |
Nj. Jak jsem byl na tom Liberci -> nic moc. Ale potkal jsme tam mamku :-). Welcome to my world of death and pain |
deXter 07.12.2006 14:47 |
myslel jsem aplikace jako je 3D studio max , photoshop nebo zpracovavani videa.. |
defila 07.12.2006 11:36 |
ale zase se naucis pracoat se zviraty :) coz ti FEL neda Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 07.12.2006 10:08 |
Mno, slyšel jsem, že "hnojárna" je slabý odvárek FELu a např. tamní IT diplomka je na FELu jedna seminární práce :-) |
Maxell 07.12.2006 10:01 |
Mno je to jeden rok tyhle věci, ale dá se to projít, jsou to všechno kraviny, ale to potkáš všude něco myslim :-) Teď ve druháku už máme jen ekonomii a pravděpodobnost, ale pravděpodobnost se s informatikou pojí a ekonomie se bude hodit někdy snad :-) Ale třeba na FELu se asi bere víc oblastí infa... Záleží na tom, co chceš, prostuduj si studijní plány :-) |
SirPesZ 06.12.2006 20:30 |
MAX> To ČZU vypadá dobře :-). (až na chov zvířat :-D, to tam fakt je? Co se tam děje? :-D A kolik toho tam je?)
Welcome to my world of death and pain |
Belenor 06.12.2006 19:48 |
Aha, no jo vlastně, jsem se měl podívat do seznamu přihlášených :-) |
MohawK 06.12.2006 16:00 |
Vo Matinovi :-) Hello, Hello, Hello, How Low ? |
Belenor 06.12.2006 15:45 |
Wo kom to furt kua mluvíte?? |
Maxell 06.12.2006 15:11 |
Def: Ne nemám, taky jsem reagoval na ostatní školy a FEL sem nechal na tom bleděmodrym :-D |
Belenor 06.12.2006 14:54 |
Mno, je fakt, že být Ing nic nevypovídá o kvalitách dotyčného. Bohužel jsou některé školy navzájem těžko srovnatelné, ač dávají stejný titul.
ČVUT FEL objektivně hodnotit nemůžu. Mně se tam líbilo - nemusel jsem si při studiích vydělávat, což mělo určitě vliv, ledaccos, co teď využívám v praxi, jsem se tam naučil. Ale spousta kolegů nadávala a řada jich ani nedokončila, objevivše krásu vlastnoručně vydělaných peněz. V době, kdy jsem končil, dělalo vedení změny studijního plánu, takže vlastně vůbec nevím, jak to tam vypadá. Musel bych si to nastudovat z webu, což můžete sami :-)
Matfyz - naučí programovat - mno. Nemám moc informací, ale mám pocit, že se na matfyzu věnují spíše teoretické stránce programování, na FELu spíše praktické stránce. Takže asi tak :-)
S odstupem necelých tří let od dostudování musím říct, že nejvíce jsem se toho samozřejmě naučil v praxi. Ale na FELu jsme dostali dobré základy, zažili si programátorské přemýšlení atp. Rozhodně bych řekl, že mi ta škola prospěla.
Kapo: program sám sebe pravděpodobně nerozdělí, ani to za něj neudělá systém. Program musí být napsán tak, aby více vláken používal, čili je to odpovědnost programátora (teda pokud jsem pochopil tvou poznámku, resp. pravděpodobně jsem ji nepochopil) |
defila 06.12.2006 13:57 |
jo a jinak maxelli mas snad bledemodry nick? :))
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Maxell 06.12.2006 13:54 |
Mno dobrá, tak řekněme, že znám pár lidí, co tam jsou nebo byli na matfyzu a řikaj, že to bylo good.
Mno oboje to je uplně stejná pakárna ;-) |
defila 06.12.2006 13:52 |
to maxell -> predmet php, mam i ja a to nemusim byt na matfyzu, jinamk o matfyzu se rika, ze te neuci programovat tak jako nikdo, ale o tom by vedel asi vic ciselnik :) ono mi totiz prijde, ze hradecka Fimka te nepoznamena, proste projdes, uroven skolstvi se holt snizuje, alespon na tom vytriskame tituly :D
psychologii a filosofii bych za sracky nepokladal, kdezto chov zvirat ano :DKdyž jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Maxell 06.12.2006 13:39 |
Mno vysoký školy jsou v tomhle dost rozdílný. Já teda vim jen o školách v Praze, jinde nemám přehled. Na Informatiku můžeš jít v Praze na Ekonomku (VŠE), Matfyz, ČVUT - FEL, ČZU. Na Ekonomce se dostaneš hned v prváku k programování v Javě, ale další obory informatiky tam moc nejsou, javu skončíš v prváku a pak se tak motá kolem prej. Zato je tam hafo ekonomie :-) Matfyz - No matika a fyzika je jasný, informatika je tu ale na slušný úrovni, dá se tu vybrat z dost odvětví, mimo jiné je tu třeba předmět PHP. ČVUT - k tomu by víc asi řek Bel, mě odradilo, že se obor vybírá až ve druháku a podle prospěchu, navím co sem koukal na sklatbu předmětů, bylo tam víc HW, ale třeba se pletu. ČZU - No a tady sem já, sem spokojenej, prvák sme proletěli HW od jedniček a nul, přes tranzistory, principy pamětí, algoritmy až po neuronový PC a paralelní systémy. Ve druháku to jsou nějaký databáze, algoritmizace, Céčko. Pokud chceš, naučíš se toho dost, jinak to nějak projdeš s trochou štestí. Velká nevýhoda ale je, že tu potkáš předměty jako Chov zvířat, kytky, psychologie a filosofie, samý sračky :-) |
<< | < | > | >> |
|