Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Kultura > Music
26.11.2024 (18.118.154.237)

Music

Zakladatel: Maxell

Music ;-)

<< | <> | >>

defila
31.01.2009 17:09
hmm posloucham tu posledni Sepulturu a vubec nezni spatne, ba si dovolim rict, ze zni velice dobre...
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.

defila
30.01.2009 13:29
hehe :), v jakem jazyce by meli tedy vokalizovat? :))

Belenor
30.01.2009 12:58
Helloween - eagle fly free se mi libi uz delsi dobu, jo :-)
Stratovarius - ukazka nic moc
Blaze - alive in poland se nepovedlo
Rimortis - tam mi vadi cestina :-)
Salamandra - tam mi vadi anglictina :-)
Witch Hammer - hmm, mohl bych prozkoumat.

defila
30.01.2009 11:24
no hraje jim to pekne, ale posloucham prece jenom kapku neco jinyho :)

SirPesZ
30.01.2009 09:44
Ok :-).
Helloween - ve svým žánru už dneska klasika.
http://cz.youtube.com/watch?v=_tEWEVCYzIs

Pak třeba moji oblíbenci ze Stratovarius sem určitě zapadnou (záznam z Vizovic) http://cz.youtube.com/watch?v=ZUAGoobJ4vE

Blaze sice nemůže bejt považovanej za jednoho z nejlepších zpěváků, ale ať to zase není samej vřeštil (jak říká můj kamarád - sbor břevnovských kastrátů) (ten vopičák Blaze se strašně vykecává, tak skočte rovnou na 1:50 :-)) http://cz.youtube.com/watch?v=qX3PMomXDFk

A nebo abysme zabrousili do Českých luhů a hájů, tak Rimortis z Poděbrad -> povšimněte si například skvělého klávesového sóla ve 3:18 (ať tu nejsou furt jen samý kytary)
http://cz.youtube.com/watch?v=08bPLN6npqo

Ostravská Salamadra je sice taková trochu monotónní na poslech, ale taky česká :-).
http://cz.youtube.com/watch?v=cWWV3h_dBPc

A na závěr třeba něco pomalejšího z Jablůnkova.
http://cz.youtube.com/watch?v=ZBPfwkPqRQ4

Původně jsem toho sem chtěl nakopat spoustu, ale i takhle to asi nikdo moc nesjede celý :-).

Naposledy upraveno: 30.01.2009 15:23, SirPesZ

Welcome to my world of death and pain

Belenor
29.01.2009 23:30
Nahoď :-)

SirPesZ
29.01.2009 21:05
Metal není jen blití.
Existuje FŮRA technicky skvělejch kapel (co se instrumentálnosti) týče a přitom tam mají neblicího zpěváka (mnohdy považovaného za jednoho z nejlepších na světě, ačkoliv tyhle žebříčky jsou často zavádějící).
Hodil bych třeba nějaký ukázky co mám na mysli, kdyby to třeba někoho zajímalo :-D.
Welcome to my world of death and pain

Belenor
29.01.2009 17:33
Mno, někdy možná jo, nepamatuju si svůj život do posledního detailu :-) Ale to je spíš tedy hodnocení konkrétního člověka, ne skladby jako celku, nemění to nic na tom, že i přes heroický výkon jedince skladba zůstane slabou jako celek. Resp. asi vlastně hodnotil - když někdo svým výkonem skladbu zabil :-)

defila
29.01.2009 17:13
btw reakce panu z Enslaved na udeleni hudebni ceny :)))

potřetí v posledních pěti letech vyhráli ENSLAVED metalovou kategorii při udílení cen Spellemann (neboli Grammy)

"We're very honored to get our third Grammy. The party was good, we had a good time. We think the Grammy commitee was very generous giving all the artist two whole pitchers of ice water and selling 0,3 liters of flat beer for 7,5 euros in the bar. Luckily, we robbed a bank on our way there and could afford getting absolutely smashed. We're having a rough Monday here. Thanks!"

defila
29.01.2009 17:08
hmmm, nerikej, ze jsi nikdy nehodnotil skladbu podle toho jak hral jeden urcity hudebnik

nikdy sis nerekl, jo kytara je fakt hodne dobra, ale basa tomu moc nedava...(ci vokal,bici,klavesy) abych nebyl nekdy po ceste domu prasten basou, tak se musim ospravedlnit :)

Belenor
29.01.2009 16:21
Jsem nepsal, že se mi líbí, ale že by se mi líbili, kdyby... :-) A skladby pochopitelně hodnotím jako celek, pokud je tam nějaký rušivý element, tak to v mých jemných uších :-) ničí celou skladbu.

defila
29.01.2009 16:06
vzdy muzes prakticky urcitou pasaz vypustit, ted prave na ND byla jedna ceska grindova kapela, celkove sedy prumer a nic moc, ale uz od prvniho hrani jsem poznal, ze bubenik je opravdu masakrozni, tak jsem jen koukal co tam delal a zbytek vypoustel pryc...

nevim, nehraju, na kytaru jsem hral jen parkrat, takze nemuzu soudit :)

a jestli se ti libi Opeth, nechce se ti na Brutal Assault? :)

Belenor
29.01.2009 12:57
To, že se zpotíš při hraní ještě neznamená, že to, co hraješ, je kvalitní hudba :-) Ostatně zpotit se dá i u Iron Maiden a to není nijak tvrdý metal :-) Třeba Opeth by se mi líbili, kdyby zpěvák neblil. Prostě se některé kapely shazují blbostmi.

Naposledy upraveno: 29.01.2009 13:04, Belenor

defila
29.01.2009 12:45
hmmm samoucelnym kraval bych death metal, pripadny zdejsi brutal death nenazyval, z daneho stylu uz vychazi rychlost a "hrubost", proto take nazev stylu takovy jaky je...

zkus si najit napalm death - asi tam take nebudes hledat ani hlavu ani patu, ale dle jedne hudebni recenze, se recenzent behem 5 ti minut hrani spotil opravdu znacnym zpusobem, kdyz se pokousel hrat to co hraji oni - je to grind (respektive jsou to zakladatele grindu hrajici jiz 25 let...) takze necekej prijemne pohlazeni po dusi :)

Belenor
29.01.2009 11:38
To taky :-) Ale teda v tom, co jsem slyšel, ten "zpěv" docela šel, akorát instrumentálně to opravdu působilo, že hrají zběsile jen kvůli zběsilosti :-) Že za tím není žádná hlubší hudební myšlenka :-) Třeba naprosto uchvacující jsou Master of Puppets nebo The Call of Ktulu. To jsou skladby kvůli kterým se vyplatí poslouchat i metal, to jsou skladby, které mají hlavu a patu, náboj, atmosféru. Není to samoúčelný kravál.

Falcon
29.01.2009 11:17
rychle se pozvracet ? :D
xaxaxaxax

Belenor
29.01.2009 11:05
Jo, tak jsem si od CC něco našel na youtube a teda to mi přišlo zrovna jako rychlost jen aby to bylo rychlé, nic, co by nějak zaujalo :-)

defila
29.01.2009 10:18
tak edna takova mensi cajova epizodka - v Praze sveho casu existova cajovna Guan Yin patrici cinanum, kdyz tu zacinali tak bylo vse ok, jelikoz neznali nalezitosti ceskeho trhu.Problem nastal az ve chvili, kdy mila pani majitelka prozrela a rozhodla se zacit podnikat, odletela zúet do Ciny, nechala si usit bundy nejmenovane znacky, po 300 kc/kus v pribliznem mnozstvi cca 5000 ks.
Po navratu do Cech nastavila standartni cenu bund na cca 7000 kc, cimz nijak nevynikala z sedeho prumeru a lidi je zacali skupovat... v danou chvili byl jeji obrat a zisk naprosto obrovsky, nu a rozhodla se, ze stejne kroky podnin i v caji, kupodivu se ji tohle ale nezdarilo a mila cajovna nam zkrachovala...

myslim, ze v tu chvili tp jiz bylo jedno, jelikoz podnikani v jinych odvetvich se ji darilo mnohem vic s nejakych par desitek M jiz na konte ma :)

takze bude lepsi, kdyz veci nebudeme nakupovat CR :)

ad bel - mno jista pravda v tom bude, ale dochazi k mnohem pestrejsim nuancim v obleceni, nez u zmineneho hopoveho stylu...

ad CC - hmmm, tady to bude treba hledat jistou technicnost v ramci rychlosti hrani, ale nejsem hudebnik, tezko ti tady budu povidat jak tezke jsou prechody mezi timhle a tmhle, kdyz to musis zahrat takhle rychle :)

nepopiram, ze slozeni elektronikcke hudby nevyzaduje jistou davku nadani, ale holt to pro me prooste neni ono :)

Belenor
29.01.2009 09:11
No, je asi fakt, že většina metalu je rychlá, aby byla rychlá, a tvrdá, aby byla tvrdá :-) Ale taky je fakt, že z metalu skoro nic neznám, tak si netroufám kritizovat :-)

Falcon
29.01.2009 08:24
no pro mě je složitý najít něco např. v Cannibal Corpse nebo Cradle of Filth atd... xD myslím, že hip hop by neměl být hip hop, ale mluvené slovo :D
A ano i elektronická hudba je složitější :) např co mám rád goa/psy trance tak tam se mi prostě něco líbí, perfektní tempo a rytmus, ale některý se zase nedaj poslouchat, záleží jak to podá interpet/kapela/dj....
xaxaxaxax
<< | <> | >>