| MusicZakladatel: Maxell Music ;-) << | < | > | >> |
Alven 02.09.2005 13:54 |
mozna dneska pop je, driv urcite nebyl... ok...trvej,ja zas znam metalisty co kdyby jim nekdo rekl rocker tak se neznaj...ale ty maj taky ponekud sirsi spektrum zaberu metalu... |
Belenor 02.09.2005 13:05 |
Jasne, mne taky prijde rozdil mezi judas priest a iron maiden. A co jsou judas priest? Speed metal? Hardrock? Bon Jovi, to je popik, ne? :-)
Album s pocitacovou hrou je Tres Lunas a Maestro, tusim. Mike stale pouziva elektrickou kytaru, nicmene TL by se za elektronicku hudbu povazovat asi dalo. Pred dvema rokama vydal Tubular Bells 2003, ne prilis kvalitni remake alba z roku 1973. Bohuzel nam Oldfield prilis tihne k modernim zbytecnostem jako fruity loops. Jak tak nad tim premyslim, tak za tech kolik - 30 let? - vydal pouze dve opravdu unikatni veci: Tubular Bells a Amarok. Ostatni je sice dobre, zajimave, snesitelne, ale ne tak kreativni.
btw: http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_%28music%29 zjistime, ze rock je termin obecny, popisujici i punk a metal. proste hranice je tak tenka, ze budu nadale trvat na tom, ze rocker je i metalista. |
Alven 02.09.2005 12:53 |
mno zrovna celkem nedavno (tak 2 roky mozna vic) jsem slysel neco o oldfieldove novym albu...mozna to byla i naka predelavka tubular bells,a mela bejt u toho pocitacova hra kterou sam napsal,jesli si to nepletu a dobre pamatuju :p takze predpokladam ze tu hudbu netvoril s orchestrem ale pomoci klaves,dnes pomoci pocitace atd...kazdopadne pointa: mne proste prijde rozdil mezi iron maiden a napriklad Bon Jovim... |
Belenor 02.09.2005 12:46 |
Tangerine Dream! Jo, to je to, co si predstavuju pod elektronickou hudbou! Jejich polsky koncert, TO je narez! Vrele doporucuju. Nejakych osmdesat minut hustych syntaku. |
Belenor 02.09.2005 12:40 |
Vidis, pod tvym popisem predstavitele rocku si stejne dobre predstavim hrace jazzu, skatulkovani je opravdu velmi pofiderni.
Ty jsi slysel Tubular Bells? z roku 1973? Co je tedy elektronicka hudba? Ja myslel, ze Jarre nebo tak neco. Btw Oldfield je stylove tezko zaraditelny :-) Kdyz srovnas napr. alba Tubular Bells, Crises a Tres Lunas, zjistis, ze se pomerne lisi a do me predstavy elektronicke hudby nezapada nejspis ani jedno (mozna Tres Lunas) Vidis, jak muze byt skatulkovani zaludne, obzvlast kdyz nevim, co presne skatulka vymezuje :-) Pak nastupuji utkvele predstavy o dane skatulce a zacinaji hadky, co do skatulky patri a co ne.
|
Alda 02.09.2005 12:33 |
hh j ;) I am your Father |
Alven 02.09.2005 12:24 |
jen radi nazyvame veci pravymi jmeny :)Kdyz jsi mluvil o tom oldfieldovi tak to je elektronicka hudba ne ?:p aspon tubular bells jsou ... takze toho muzem vyradit rovnou :) uz treba "kultura" rocku a metalu mi prijde dost odlisna,kdyz nekdo rekne metal clovek si predstavi urvanyho vlasatyho silence,kdyz nekdo rekne rock predstavim si stridmyho chlapka s kytarou v ruce(klidne akustickou) :)) Naposledy upraveno: 02.09.2005 12:25, Alven |
Belenor 02.09.2005 11:40 |
Jste zaslepeni skatulkovanim :-) |
Alda 02.09.2005 11:34 |
ja se k tomu radeji vyjadrovat nebudu :D ale Alven ma zase pravdu ;) I am your Father |
Belenor 02.09.2005 11:34 |
A jakej je dle tebe rozdil mezi rockem a metalem? Definuj.
Rozdil mezi dechovkou a metalem je zrejmy, ale rock a metal? Rychlost? Tvrdost? Nerekl bych. Slysel jsi nekdy Crises nebo koncertni verzi Taurus 2 od Oldfielda? Ver mi, ze to je tempem srovnatelne treba s Iron Maiden, kterym heavy metal nikdo neupre. A presto bys to nenazval metalem. Proc? Protoze Oldfield metalista neni? Proc ne? Cim se zminene lisi? (no, neslysel jsi to, kladu chybne dotazy :-) Proste rocker je podle mne clovek, ktery posloucha hudbu, zalozenou na kytarach, bicich, pripadne klavesach. Asi mam ze slova rocker jiny pocit, nez ty :-) U me to asi prameni z toho, ze delim hudbu na dobrou a spatnou a rock je u me neco, co ma naboj, udernost, co muze byt jak metal, tak rock dle tve definice.
(heh to jsou hlody, uvazoval jsem chvili o smazani :-)Naposledy upraveno: 02.09.2005 11:39, Belenor |
Alven 02.09.2005 11:10 |
heh no zrovna metalu rikat rock mi prijde docela nesmyslny,pochopil bych to dejme tomu u Oscara,ale kdyz se v tom clovek pohybuje...to je jak srovnavat dnb a disko ;> |
SirPesZ 02.09.2005 09:45 |
Jak říká Bel. Cokoliv, jako je metal, punk, grunge a další a další, tak tomu souhrně říkám rock. Welcome to my world of death and pain |
Belenor 02.09.2005 08:55 |
Metal a punk je akorat odruda rocku :-) Vysmech na nepravem miste. |
Alda 01.09.2005 22:38 |
prej rocker... vzdyt to je samej metal nebo punk... I am your Father |
Ayreas 01.09.2005 21:20 |
SPZ: dííík to bylo vycerpavajici ;) |
SirPesZ 01.09.2005 21:09 |
Ayreas>>> Co poslouchám? Mno, teď mi několik kámošů dalo spoustu nových věcí, tagže z8ra by ten seznam moh bejt úplně jinej, ale přesto něco nadhodím: (z DrD) dalo by se číct, že jsem zmatený, možná občas až zákonný rocker. Mno, můj výběr se pohybuje asi tak: Kabát (to už klasika) Divokej Bill (dobrá akustika a maj tam banjo ;-), sám na jedno hraju) Dan Landa (taky klasika, ale Orlíky nevystojím) Avril Lavigne (gdyž mám náladu, taxi taky pustím něco klidnýho, no :-) ) Lety Mimo (na živo pořádná spářka) Cocotte Minute (na živo super, ale oficiálně jsemje objevil až dnes) vypsaná fiXa (zase, super živáky, ale alba mi přestávají šmakovat) Rammstein (jen něco) HIM (komerce, komerce, ale ploužáky mívaj dobrý) Iron Maiden (Maiden MAIDEN) To jsou takový (k dnešku) v popředí a pak váhám nad kapelama: Doga, Krucipüsk, Placebo a mnohý další, které nemám tolik naposlouchaný. A pak několik malých neznámých kapelek.Welcome to my world of death and pain |
Ayreas 01.09.2005 20:37 |
Tohle neni PoP :))...si poslouchejte Britney Spears ;)....btw SPZ co jeste poslouchas uz tu to urcite bylo ale ja si to aspon osvezim : ) |
SirPesZ 01.09.2005 19:39 |
Mno, mně na popu nevadí, ten zpěv. Mně tam vadí ta hudba... že tam žádná není. Welcome to my world of death and pain |
Ayreas 01.09.2005 16:36 |
:)) |
dREAm 01.09.2005 15:06 |
No jo, proto usmevacek. :) ale wellfare se mi od agostina nahodou libi... teda jenom ten zpev... slyset to v nejake popikove verzi, nepohrdnu. :) z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :) |
<< | < | > | >> |
|