| MusicZakladatel: Maxell Music ;-) << | < | > | >> |
 defila 18.04.2006 22:20 |
tady se nam krasne rozproudila diskuze na to co je fajn a co ne, jupiii :) ale neresilo se to tu uz nekolikrat? kazdopadne z elektrickeho smeru -> nevim no slozit hudbu na compu a pak to vydavat e demence, jelikoz v tom neni totez "umeni" jako na ty nastroje hrat zase na druhozu stranu je asi treba priznat klucinum, ze neco musi umet(dobre programovat :)), aby neco vytvorili
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
 SirPesZ 18.04.2006 21:31 |
dREAm> No, přesně taxem to nemyslel. Mám na mysli koncertování. Studiový nahrávky beru spíš jako lákadlo na koncert. I gdyž jsou interpreti, který nahrávaj a nekoncertujou. Jinak, většinou mi nevadí, gdyž kapela hraje a třeba si do toho pustí nějakej synťák, pokud to podbarvuje atmosféru, například In Flames.Naposledy upraveno: 18.04.2006 21:33, SirPesZ Welcome to my world of death and pain |
dREAm 18.04.2006 20:51 |
2 SPZ: No, souhlasil bych s tebou castecne. Pravda je, ze pokud nekdo napise opravdu pekny noty, tak je mi celkem jedno, jestli je to ze syntaku nebo v realnym case. A podle tve teorie by slo odsuzovat snad kazdou studiovou nahravku. :) Naposledy upraveno: 18.04.2006 20:51, dREAm z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :) |
Timmy 18.04.2006 20:33 Editovat,
Smazat
|
me se proste tydle veci libej, kdyz to posloucham tak je mi hned lip, proste zvednou naladu, nevim proc ale je to tak |
 SirPesZ 18.04.2006 19:52 |
Kapo> Možná. Co jsem zatím z D'n'B slyšel mi ale moc progresivní nepřišlo. Welcome to my world of death and pain |
 Belenor 18.04.2006 19:32 |
Bublanim jsem myslel podivne zvuky simulujici basu, jeste jsem mohl zminit i klepani, ktere taky zdravotnimu stavu neprida. |
 kapo 18.04.2006 19:25 |
SPZ: ja vim, jak to myslis, taky jsem driv zastaval stejny nazor s hudbou... teda co se tyce tech predstaveni, ale prisel jsem na to, ze drum and bass je v podstate umeni. teda vetsina fanousku tohohle stylu to tak bere... ja kdyz slysim nejaky novy pocin jakehokoliv preoducenta ze sveta, tak ho musim nejdriv skritizovat, poradne poslechnout a zjistit, jestli nepouziva nejake cizi samply a pod. posledni dobou vyrustaji jenom same dobre veci a me (asi uz hodne posetile ucho je rado posloucha). tim chci proste rict, ze se nejdriv musis vzit do te kultury te hudby naucit se neco z historie a musis si tu hudbu proste zamilovat :) Bel: ne to asi nebude ono :) bublani jsem teda v drum and bassu nezazil.. teda vlastne jo. u sferickych a ambientnich pocinech LTJ Bukema :) ten pouziva takove zvuky jako je slpouchani vln bublani vody, zpivani racku atp... je to fakt mazec :) do toho nejake ty jazzove veci no proste posusannicko :D |
dREAm 18.04.2006 17:00 |
dodatecne k rozdilu mezi trancem, technem a podobnymi nezivnostmi - www.dreamface.net :) nekde by to tam mohlo byt z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :) |
 SirPesZ 18.04.2006 16:37 |
Já vim, ale myslím, že narozdíl od ignorantů umím odpovědět na to PROČ ;-). Naposledy upraveno: 18.04.2006 16:37, SirPesZ Welcome to my world of death and pain |
 Belenor 18.04.2006 16:30 |
Hehe, jo, prave sis zadelal na kritiku od ignorantu :-) |
 SirPesZ 18.04.2006 16:21 |
Co se hudby týče, nemám rád (a nechápu, co na tom lidi viděj) techno, trance, drum and bass, hip-hop, rap, pop a podobný věci, ve kterých je hudba na synťáku, z repráku nebo jinak šizená. I gdyž je kapela špatná nebo se mi nelíbí, tak ji aspoň napíšu body za snahu, že to zahrajou v reálným čase a na nástroje. Doma si sesmolit pár not do sebe a pak to něgde pustit není moc umění (nemámnic proti těm lidem, co to dělaj, vesměs, spíš mi vadí už jen ten princip).
Jinak, pro ty, kteří to třeba nevědí - poslouchám v převážné a drtivé většině metal (např. In Flames, Iron Maiden, Children Of Bodom, Cradle Of Filth, Korpiklaani, Helloween a další kapely) a jedním z důvodů, proč se mi to líbí je to, že umění hudebníků bývá nadprůměrné, či je nadprůměrně podané (ano, existují kapely jako Nightwish, HIM, Within Temptation a další slavný parodie metalu, který v podstatě jenom drhnou beglajt a tvářej se drsně). A i melodie bejvaj dobrý (a growl po pár posleších nevadí, pokud se to nepřehání a jsou dobrý nástroje).
Sám hraju (ehm... :-)) na kytaru (zkoušel jsem i jiný nástroje, ale kytara je prostě má pravá jediná..., i gdyž na ní smolí každej druhej :-)), taxi myslím, že to dokážu posoudit.
Děkuji za váš čas, zase si zalezu do nory.Welcome to my world of death and pain |
 SirPesZ 18.04.2006 16:08 |
defila> Sice neznám všechny písničky, ale ty "hlavní" zahráli. Škoda, že jsem tam nebyl... Ale jestli byl hroznej zvuk, no aspoň jsem o tolik nepřišel. Gdyž narazíš na nějaký fotky dej vědět. Welcome to my world of death and pain |
 Belenor 18.04.2006 16:02 |
Drum and bass? To je takovyto bublani, co je mi z nej na zvraceni, jak mi hybe vnitrnostmi? |
 kapo 18.04.2006 15:40 |
no tak poslouchejte drum and bass:) ma tolik odnozi a stylu, ze si kazdy v necem najde zalibeni :) at uz ambientni a melodicke pozadi, nebo spojeni s jazzem, nebo pro tvrdsi ouska spojeni s metalem a pro masochistni ouska klasicky tvrdy drum and bass :) opravdu zalozeny na tom, co je v nazvu :) a nebo je libo rasta styl spojeny s reggae a dubem? nima problema... jungle is massive :D no mala propaganda, tak me za to nezapomente zatratit a ukamenovat... :D |
 Belenor 18.04.2006 14:31 |
No, je fakt, ze pokud vzdala vychovavani te k nastroji, pravdepodobne vzdala i vychovu k dobre hudbe :-) No, jak se to rika - proti gustu zadnej disputat. Urcite se v kazdem hudebnim zanru da najit alespon jedna dobra vec.
Techno je vlastne dechovka, ne? sice bez dechu, ale umca umca, to je prece polka. |
Timmy 18.04.2006 14:08 Editovat,
Smazat
|
bel: my matce je od mejch 14 jedno co posloucham, ja ji to necpu |
 defila 18.04.2006 13:27 |
tak report z koncertu, omluvte, ze tak pozde ale ted jsem se vzbudil
Hmmm lec byl zacatek planovan uz na sestou hodinu vecerni, tak se to lehce protahlo a to, ze se nam bylo zaccato hrat az o pul osme, skoda.... kvuli tomu Dagoba odehrala jen 5 veci a pak skoncila, ale nutno teto kapelce proznat, ze ac znela tak kratce, tak je velice nadejna a opravdu pekne se posloucha nasledne na to prisla bozska Sepultura, ktera podala uzasny vykon, v podstate tak jak to slyset je na albu, tak to ted bylo podano z zivaku, uzasnej zazitek, züzasnej dav a po odehrani sepultury jsem myslel ze mi umrely plice, triko jsem mel mokry potem, ale bylo uzasne.... A pak nastoupili velmi ocekavani in flames -> tady mate to co hrali ->>
Intro: Bedtime Story 1. Pinball Map 2. Leeches 3. System 4. Trigger 5. Insipid 2000 6. Behind Space 7. Colony 8. Crawl Through Knives 9. Black & White 10. Take This Life 11. Scream 12. Cloud Connected 13. Bullet Ride 14. Drifter 15. Moonshield 16. Episode 666 17. OFTW 18. Vacuum 19. The Quiet Place 20. Touch of Red 21. My Sweet Shadow podali si krasny hodinu a ctri ctvrte trvajici vykon, problem byl v tom, ze jediny co se dalo poslouchat bylo -> System, triger, Vacuum,Quite place a epizode 666 zbytek byl strasnej, klucina,kdyz byl slůyset, tak zpival celkem falesne, ale on z prevazne casti slyset nebyl(coz davam za chybu zvukarum, nebo je to mozna tim, ze jsem stal asi metr od obrovskyho basovy repraku...ale na tomhle jsem se schodl se vsema lidma co jsem se bavil, tak asi ne), kazdopadne meli klucinove poradne nacviceno jen tech par veci co jsem napsal drive, zbytek se nedaril ani kytaristum..... zklamali me panove a to docela dost, to ale neznamena, ze jsem si nezaskakal, a myslel ze uz v sobe neudrzim plice,dav prijemne misty zil a bylo to pekny, ale po panech z in flames uz na zivo moc netouzim... Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
 Belenor 18.04.2006 13:02 |
Co rika tvoje matka na trance a techno? |
Timmy 18.04.2006 12:55 Editovat,
Smazat
|
Maxell:nejspis
Bel:kdyz sem byl malej ucili me ale sem strasny drevo takze i moje matka, ktera uci hudebku, usoudila, ze hudebni nastroje nejsou pro me :( |
Maxell 18.04.2006 11:11 |
Nj, jak to tak čtu, řek bych, že rozdíl poznaj asi většinou ti, který poslouchaj trance nebo techno :-) |
<< | < | > | >> |
|