Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Kultura > Knizky ;)
26.11.2024 (3.144.252.58)

Knizky ;)

Zakladatel: dREAm

Zde se muzete s ostatnimi podelit o sve literarni tipy na knizky vsech druhu (popr. casopisy a komixy... :))

<< | <> | >>

Belenor
01.11.2006 14:18
Ty woe česká věc po 48? Určitě Viewegh! To jsou super knihy!

defila
01.11.2006 13:58
ehm proc po roce 1948? :))to je zajimava volba, tim ti odpada spousta svetoznamych autoru :D, kdo tuhle kokotinu vymyslel?)

hmmm kdyz to je podminene timto rokem tak z me strany ti muzu nabidnout tak ->Umberta Eca(filosoficky romany);J.R.R. Tolkiena(necekane pan prstenu :),Andrzeje Sapkowskeho(historicko/fantasy romany->pocitam tedy akorat Narrenturm a jeho druhy dil Proti vsem -> z dob husitskych valek), nu pro zabavu si ctu Pratchetta, coz je fantasy, ale to asi nee :))

nu a zbytek meho cteni spada pred rok 1948 :D a mam takove tuseni, ze ani poradny kloudny cesky autor nic extra po 48 nevydaval, ne? kdyz nebudeme pocitat Seiferta, jestli nekdo predhodi Viewegha(ci jak se to jeho jmeno pise) tak ho poslu tam kam slunce nesviti, jelikoz ty jeho blafy se cist nedaji,tusim,Kavka jeste po tom roce neco vydaval, ne? ale ten uz se za cecha ani povazovat neda :)

nevim Moderni Cechy moc nacteny nemam,vlastnw jsem cet jeste Jozovu hanuli od Kvety legatovy, to bylo docela rychle precteny a pekny, ma to par stranek

Nevim jestli chces na nekoho svetovyho referat, tak ti jsem ochoten patrne udelat Eca, ale nevimv jakem rozsahu( i kdyz je pravda, ze jeho knihy je treba cist, jelikoz bajit o nich se jen tak z fleku neda, i kdyz kdo to v dnesni dobe cte, ze :)

jo a vlastne kolik ti je? abych to s tim Ecem neprehnal .)

Naposledy upraveno: 01.11.2006 13:59, defila

Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.
Alda
01.11.2006 13:41
jo to by jste byli hodni :D

ne proste dve knizky ( zahranicni a ceska ) a obe musej bejt psany az po roce 1948... nic co vyslo predtim... cili bylo nas 5 mi odpadlo :(
I am your Father
dREAm
31.10.2006 20:35
Tak jsem vcera vecer precetl Yankeee z Connecticutu na dvore krale Artuse od Twaina. ttroufl bych si tu knizku doporucit vsem :-)
z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :)

SirPesZ
31.10.2006 12:37
Já jsem přečet mrtě českých fantasy. A něco bylo i dobrý :-).
Welcome to my world of death and pain

defila
31.10.2006 10:33
ne, predpokladam, ze po nas chce abychom mu napsali "recenzi" ? "referat"? na nejake dve knihy
ne aby si sam neco precetl :))

a vzhledem k tomu, ze se doma pekelne nudim, tak bych byl i ochoten vyjit vstric :), ale nevim, abych nekterymi knihami neprehnal jeho povest nectenare ve tride :), tak proto se ptam co :)

Belenor
31.10.2006 08:06
Hehe, že bych zase myslel jinak? Ty už máš konkrétní zadání knih, Aldo? :-)

defila
31.10.2006 08:01
nu jaky knihy, jakou praci :)

Belenor
31.10.2006 08:01
Jsou tam nějaké další podmínky, nebo to může být cokoliv? Co máš rád za filmy? Sci-fi? Fantasy? Detektivky? Westerny? Zkus třeba nějaký filmový přepis - třeba zrovna některou z epizod Star Wars. Třeba Epizoda 4 je tenounká knížka. Tím bys sejmul zahraničního autora. A česky - hm, zkus třeba od Čapka povídky z jedné a druhé kapsy. Kdyby měla češtinářka kecy na Lucase, tak tady ji uspokojíš českým klasikem (a ještě by ses mohl pobavit) Nebo zkus Saturnina od Zdeňka Jirotky, to je taky malá kniha.

Nebo pokud jsi odvážný, tak "To" od Stephena Kinga (cca 1200 stran, mám ten pocit, ale pecka). Něco českého je horší vymyslet, nějak jsem toho tolik nečetl. Jo, třeba Vekslák od Pavla Frýborta - to se mi, myslím, líbilo a taky to není zas tak dlouhé.

Radši vol knihy, které pravděpodobně učitelka nezná, pak je podle mě menší riziko, že se na něco zeptá :-)
Alda
31.10.2006 00:07
hej mam do konce prosince ( asi ) precist dve knizky ( od ceskyho a od ciziho autora ) na praci z cestiny... a fatalne netusim pac jsem v zivote zadnou knihu neprecet... pak prosim help... nebo pokud by to nekdo nenapsal za me ? :D
I am your Father
566344
26.10.2006 17:36
Defilo, me veset buliky na nos nemusis. Ja vim ze ten umelec co ti umelecky vymaloval oblicej je Dezo Lakatos. Pravy umelec sveho oboru - kdyz ma s sebou svou pocetnou suitu assistenu z rodinneho klanu. :P

SirPesZ
16.10.2006 10:30
To potom jo :-).

defila
16.10.2006 10:04
Pro verejnost mam i umelecky oblicej;)

SirPesZ
16.10.2006 09:51
def> Mno, gdyž jsem ho viděl já, tak vypadal trochu jinak :-).

defila
16.10.2006 08:17
Jo zmame, je to moje umelecky jmeno :)

SirPesZ
15.10.2006 17:55
Já jsem tenhůe tejden dočet Runeround. Celkem to ušlo (je tady něgdo, gdo nezná Runeround potažmo Leonarda Medka? :-)). Jinak od Medka je nejlepší Stín Modrého býka (to napsal společně s Rečkovou). Nejlepší keltská fantasy, jakou jsem gdy měl to potěšení číst ;-).

defila
15.10.2006 17:22
O cem ma byt stinovy hrebec? To by jsi nam taky mohl napsat;jo abych nezapomnel <h3>500</h3>(viz hlavni diskuze:))

Falcon
13.10.2006 21:20
dneska sem si koupil Stínovýho hřebce...už se na to třepu xD
xaxaxaxax
566344
13.10.2006 12:55
defila, tady to mas:

J.C. CHerryh: Vetrelec

Takze jsem se velmi nedavno dostal ke knize od bajecne sci-fi & fantasy autorky J.C. Cherryh. MOnza nekdo cetl jeji excelentni SCI-FI roman "Kukacci vejce", nebo trilogii "Starnouci slunce".

Samotna autorka je typicka zpusobem, tkerym dokaze plasticky vykreslit nejmensi niternosti v jednani - at uz mezi jedinci, nebo celmymi spolecnostmi. Charakteristicky je pro ni duraz na "drobnosti", ktere smeruji k manipulaci, machinaci, politice (zde me napada pripodobneni s J. Wurts a jeji "Marou z Acoma", ev. s Herbertovou "Dunou" - ale enbylo by to az tak presne).

Kdyz jsem knizku videl, tak me prebal trochu odrazoval. Popravde, doposud nevim, co ma spolecneho zenstina na obrazku trimajici paprskovou zbran s dejem knihy. Kdo ma rad vlin jemnych nuanci; nasledky padu dominove kostky projevujici se o nekolik hodin/dnu/mesicu pozdeji; kdo ocenuje precizni vyjadrovani v nemz zamena obsahove podobnych slov zcela zmeni smysl zpravy - a kdo se rad ponori do precizne vycizelovane kultury... Ktera ma s tou lidskou spolecnych par znaku (trebas humor), ale mnohe zcela odlisne (rodinne vazby nahrazene kodexem vernosti) - a z toho plynouci potize... Tomu doporucuji tuto knihu. Je v ni vice napeti nez se muze zdat.

Priznam se, ze jsem se do knihy zanoril - a nejak me nemuze pustit ven. Vrele doporucuji ctenarum nedychticim po epochalnich vesmirnych bitvach - ale po vykresleni zakulisnich praktik, spinavosti, machinace, manipulace, zkreslovani informaci i pres tvrzeni "pravdy" a politiky.

defila
17.09.2006 10:48
novy papez, ktery byl zvolen se jmenoval ->>Franceszko Albani(nevim jake si nechal dat jmeno :)) a celkem politickymi triky zbavil vlady papeze predchazejiciho, ktery sice uz pomalu umiral, ale poslednich 9 mesicu uz vladl v podstate on... to mate priblizne stejny jako s Razingerem :P(kdo vi jak se to jeho jmeno pise :))
<< | <> | >>