Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Veřejná > U Eddieho
20.06.2025 (216.73.216.247)

U Eddieho

Zakladatel: SirPesZ, Moderátoři: Belenor, Flamberg, LuCiFeRkA

Rezervace:

Playlist:
Sign of the Cross
Virus
The Aftermath
Aces High
Nothing Else Matters
Hallowed Be Thy Name
Afraid To Shoot Strangers
Stare at the Sun
The Trooper
Fear of the Dark
Journeyman

Co se ještě hrávalo:
Blood on the World's Hands
The Evil That Men Do
Brighter Than A 1000 Suns
Blood Brothers
For the Greater Good of God
Breaking the Law

<< | <> | >>
Flamberg
11.09.2005 10:09
Editovat, Smazat
Dickinson je skvělý zpěvák a hlavně bavič - všichni dobře víme, jak si koncerty užívá...
Bayleyho projev naživo připomíná spíš barového zpěváka, což se na třicetitisícový dav moc nehodí :-) Taky je otázka, jak je to s tou jeho všeobecně známou historkou o alergii...

SirPesZ
11.09.2005 10:05
Teď mě tak napadá...
Nevíte někdo, jak to je se skládáním hudby u IM? Jestli Harris skládá všechno, od melodie až po riffy, sóla atd a nebo jenomvymyslí nějakej hlavní motiv a sóla, rytmy a tak si tam každej hráč vymyslí sám? (tedy za předpokladu, že tu píseň zrvona složil Harris, že :-) ).
Welcome to my world of death and pain

SirPesZ
11.09.2005 08:48
Flamberg>>> Poslech bych, kbybych měl...
Se mno je problém, že nikdo z mýho okolí moc podobnou hudbu neposlouchá. Kdyby nebylo Belenora, tak taky ani nevim, co vlastně IM jsou zač.
Když jsme u toho - já první slyšel Dickinsona a mám ho celkem rád, ale Bayleyho má taky rád, právě kvůli tej ponurosti. Virtual XI by s Dickinsonem nebylo ono.

Naposledy upraveno: 11.09.2005 10:03, SirPesZ

Flamberg
10.09.2005 22:18
Editovat, Smazat
BTW, něktéro Blazovy solové počiny taky stojí alespoň za poslech (Silicon Messiah)...
Flamberg
10.09.2005 22:16
Editovat, Smazat
Co se týká Blaze: první album od IM, které jsem slyšel byl X Factor, takže mám Bayleyho celkem rád. Jeho ponurý (ale hodně silný!) hlas mám radši než Dickinsonův kulervoucí ječák. Mimo jiné proto, že se mi to pak líp zpívá - na Brucovy vejšky fakt nemám ani fistulí :-)

SirPesZ
10.09.2005 20:23
Hehe, tak to jo. Že pozdravuju Belenora :-).
Btw jakej názor na Bayleho máš ty? Hádal bych, že velice blízkej Beloj.
Flamberg
10.09.2005 20:21
Editovat, Smazat
PesZ: Mno, já když už se dostanu na net, tak většinou nemám čas koukat na každou stránku. Tady to většinou jen skouknu, jestli mě do očí nepraští něco, na co bych měl reagovat :-)

SirPesZ
10.09.2005 19:17
Jo, to máš pravdu. Ten Nickův styl je celkem charakteristickej. Zrovna dneska jsem se nad tím zamejšlel.

Btw, co že tě napadlo mezi nás přijít? :-) Ty se vždycky tak jako objevíš a pak zase nějakej čas neobjevíš (myslím, co se jedi stránek v rámci majerco týče).

Naposledy upraveno: 10.09.2005 19:19, SirPesZ

Flamberg
10.09.2005 18:41
Editovat, Smazat
Jo, ve Vice City myslim taky občas hrajou Judas Priest a pod...

K těm bubeníkům:
Cliva a Nicka lze od sebe odlišit. Je to dáno jednak použitými nástroji a také postupy. Hlavně Nicko má pár velice oblíbených rytmických základů, které pořád opakuje - například základ, který hraje v Sign of the Cross, Edge of Darkness a dalších...

SirPesZ
05.09.2005 16:29
Hehe:-)
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Maiden_%28band%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Harris_%28musician%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_the_Head

SirPesZ
01.09.2005 20:13
Neznám, bohužel :-).
Sherman
01.09.2005 20:12
Editovat, Smazat
SPZ: taky na tom radiu hrajou obcas povedeny starsi pecky treba Cult jestli znas:)

SirPesZ
01.09.2005 20:08
Sherman>>> Vážně?! Brácha tu hru hraje, mně se moc nezalíbila, ale to určitě zkusím :-).
Sice 2M2M nepatří mezi můj TOP10, ale prubnu to :-).
Sherman
01.09.2005 20:03
Editovat, Smazat
btw. jestli ste hrali Vice city tak na radiu rock hrali obcas 2 minutes to midnight :)
Sherman
01.09.2005 19:57
Editovat, Smazat
SPZ: jo to urcite udelam

SirPesZ
01.09.2005 19:41
Sherman>>> Jestli se ti to fakt líbí, taxi sežeň alba (nejen výběrový). Sice ne na všechn jsou pecky, ale v tomhle výběru mi prostě některý zásadní písničky chybí :-).

Belenor>>> Jo, Sign of the Cross nebo Rime of the Ancient Mariner by do rádia určitě nepustili :-D.
Sherman
01.09.2005 19:02
Editovat, Smazat
no vis Bele mě tahle hudba celkem baví, i když v ní nejsem kdovíjaký znalec ale IM mi plně vyhovujou.

SirPesZ
01.09.2005 09:11
Mno, jsou tam hity, ale není tam Hallowed be thy name a Sign of the Cross :-).

Belenor
01.09.2005 07:24
<a href="Odkaz the great</a> - podle toho to vypada na standardni vyber, nektere nejlepsi kousky IM tam z pochopitelnych duvodu nejsou (nehraly se v radiu, neumistily se, jsou moc dlouhe a zabiraly by tam misto) Ale esi navnadi novacka, tak tim vic se muze tesit na skutecne pecky. Zalezi taky na konkretnim vkusu novacka.

Shermane, s Iron Maiden mam zkusenost, ze se do nich ponarim pomaleji, co zni zpocatku hrozne, se mi pozdeji rozlezi a ukaze se kvalita :-)

SirPesZ
31.08.2005 21:02
Aha, tak to neznám, co tam je za písničky? A studio nebo live?
<< | <> | >>