| Programování, grafika a SW & HWZakladatel: MohawK Co to je záhlaví ? :pp << | < | > | >> |
Jack 16.11.2005 16:04 |
No a stejne vetsina programu pracuje jen pod WIN :p presne jak rikas..
|
Flamberg 16.11.2005 15:54 |
Jo, protože ani neví, že existují nějaké alternativy (to je ten marketing...)
A také samozřejmě spousta aplikací ty Win požaduje...Naposledy upraveno: 16.11.2005 15:55, Flamberg |
Jack 16.11.2005 15:46 |
Ale stejne 99% lidi pouziva WIN :p |
 Belenor 16.11.2005 15:34 |
Co v minulosti microsoft dokazal? vytvorili DOS? uz tehdy byl unix radove lepsi. Vytvorili windows? Uz tehdy existovaly okenni systemy. |
 SirPesZ 16.11.2005 15:29 |
Mluvím o minulosti, ne o tom, jak je to dnes. Welcome to my world of death and pain |
Flamberg 16.11.2005 14:13 |
Přesně tak. Jsem přesvědčený o tom, že kdyby nebyl MS ani Windows, IT svět by zas tak moc odlišný nebyl. Úspěch Windows podle mě pramení v tom, že prostě přišly v pravou chvíli s nejlepší marketingovou strategií. Ten jejich úspěch nemá moc co dělat s kvalitou. (tím samozřejmě netvrdim, že jsou Windows úplně na pikaču - pro obyčejného uživatele je to úplně úžasná user-friendly věc :-) |
 Belenor 16.11.2005 13:52 |
No... hehe, to je odvazna otazka :-) Vetsinu veci, co maji Windows, uz nekde nekdo ma taky (obcas lepe, obcas hure, casto drive nez windows), to jen diky obchodnickemu talentu je Microsoft tak rozsireny, rekl bych. |
 SirPesZ 16.11.2005 13:47 |
Samozřejmě že mám :-). A dokonce i DOS, ale Linuxi si k nim nepouštím, to mi dělá paseku. Ono je tak trochu móda na Microsoft nadávat, ale upřímně řečeno, gde bysme bez něj dnes byli?Welcome to my world of death and pain |
 Belenor 16.11.2005 13:42 |
Trefa :-) Ale mam i linuxovy comp, tam si ale moc her nezahraju. |
Jack 16.11.2005 13:41 |
Rikas majkrosit ale urcite mas v compu Windows co? :-) |
 SirPesZ 16.11.2005 13:33 |
Jak říká Bel, ASP je v podstatě náhražka PHP a ovládá jí bestie majkrošit. Welcome to my world of death and pain |
Maxell 15.11.2005 21:40 |
ASP.NET je postavené na .NET Frameworku. ASP je založený na VBScript a JScript myslim, ASP.NET je plně kompilované a model by měl být plnně objektově orientovaný :-) Mám takovej pocit, že ASP.NET si tvrdě konkurujou s J2EE, ale o týhle technologii už nevim nic, takže nemůžu sloužit :-) A ono je navíc už i ASP.NET 2.0, aby toho nebylo málo :-) No já se k tomu stejně dostanu až za dlouho, tak mě to zatim trápit nemusí :-) |
Arm. 15.11.2005 21:13 |
Jsem z Vás jelen... ;o( Give a guy some peace, would ya? |
 Belenor 15.11.2005 20:33 |
Aha, hmm, tak to mozna bude uz nejak vyuzivat C#. Je fakt, ze o technologiich Microsoftu toho zas tolik nevim a spis bys mohl poucovat ty me nez ja tebe ;-) Naposledy upraveno: 15.11.2005 20:33, Belenor |
Maxell 15.11.2005 20:30 |
Mno samozřejmě mám na mysli ASP.NET :-) Měl sem pocit, že je to po PHP druhá nejrozšířenější technologie, ale je to asi jen pocit :-) Ono v profi sféře je to třeba uplně jinak :-) |
 Belenor 15.11.2005 20:26 |
No, myslim, ze z dlouhodobeho hlediska je perspektivnejsi ucit se JSP.
ASP, pokud se nemylim, je jakasi alternativa k PHP a v soucasnosti firmy, verne technologiim Microsoftu, prechazeji z ASP na C#, .NET
A navic nevim, esi se ti podari si doma udelat ladici prostredi pro ASP, u Javy (JSP) naopak vsechno potrebne sezenes zdarma (mam na mysli freewarove, ukrast lze pochopitelne vse :-)Naposledy upraveno: 15.11.2005 20:27, Belenor |
Maxell 15.11.2005 20:18 |
Hm tak teď už jen vyřešit, zda se pustit do ASP, nebo JSP, až bude trocha času :-) |
 Belenor 15.11.2005 19:51 |
No, JSP muzu poustet na Pipni, coz teda fee neni. JSP - no - neco je podobne PHP, ale spousta veci se lisi, je potreba si uvedomit, ze to je vlastne Java :-) Kazdopadne se mi v JSP dela stejne dobre, jako v PHP. |
Maxell 15.11.2005 19:20 |
Hm :-) Já sem si koupil knížku o ASP ale furt sem se k ní nedostal :-) Původně sem ztroskotal na tom, že nebyla nikde možnost freehostingu s ASP, tudíš se nedalo zkoušet. Tohle je ale už myslim vyřešený, aspoň sem kdysy už něco našel, teď je problém v nedostatku času :-) U JSP nevim, jestli nějakej freehosting existuje, či jestli je to technicky vůbec možný :-) Je JSP hodně odlišný od PHP? |
 Belenor 15.11.2005 15:13 |
Zatim, co mam zkusenost, tak je uplne jedno, esi delas v PHP nebo JSP (s ASP zkusenost nemam), rozdil je asi takovy, ze pokud umis javu a neumis php, tak misto uceni se php muzes skocit na JSP. Je fakt, ze JSP jsou asi narocnejsi na server - kdyz si chces doma udelat ladici prostredi, mozna s tim budes mit vetsi problemy nez s php. A taky je fakt, ze za JSP nejspis dostanes vic penez, protoze je vice "in", nekteri lide maji pocit, ze PHP je jaksi podradnejsi a ze to jsou nejaci bastliri, ale kdyz firma nabizi JSP, tak "jo, to budou borci" (ackoliv to muzou byt stejni bastliri jako ti v PHP). |
<< | < | > | >> |
|