Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Kultura > Music
27.11.2024 (3.144.235.141)

Music

Zakladatel: Maxell

Music ;-)

<< | <> | >>

SirPesZ
18.09.2005 20:28
Mno, měl jsem metalový triko a kalhoty vzor zimní maskáč.
Welcome to my world of death and pain

kapo
18.09.2005 18:18
a co se treba hecnout a obcas to napsat jako jeden prispevek? :D

defila
18.09.2005 15:34
ale je to postarsiho data vydani :)
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.

defila
18.09.2005 15:33
kdyby si nekdo chctel poslechnout tak treba zde jsou ke stazeni Dimmu Borgir - zivak - a hrajou naprosto uzasne.....
http://www.metalvideos.ru/download.html

defila
18.09.2005 15:23
to alven - ne to znamena ze mel kratasy a prestige .) a nejlepe nejake metalove triko :)

Falcon
17.09.2005 18:18
hh, nesuď ostatní podle sebe :P
xaxaxaxax
Alven
17.09.2005 16:08
tzn. v sedejch teplakach a ve svetru od babicky?

SirPesZ
17.09.2005 15:13
Taxem se včera vrátil z braňáku a rovnou jsem měl zajímavé hudební zážitky, taxe musím podělit.

Na tom braňáku byli nějaký gympláci a musím uznat, že jsem velice VELICE rád, že jsem nešel na gympl, protože jestli bych takhle zdegeneroval... Celou dobu tam pouštěli Jungle a podobný... *nenapadá mě vhodný slušný slovo*. Myslel jsem, že mi z toho hrábne.
Po příjezdu domů mi jeden kámoš řek, že v místním rokáči bude takovej malej metalovej fest a taxem samozřejmě šel.
Hráli 4 kapely a byl to fakt shit, to co hráli bych možná sved taky a to nakytaru nehraju :-) (to byla první kapela). Taky tam byla jedna kapela, která měla bubny na synťák, před tou jsem utek. Ale byla tam jedna světlá vyjímka a ty fakt váleli. Bubeník dobrej jaxviňa a kytaristi jakbysmet. Jejich leader byl profesor na nejblišším gymplu (tagže asi ne všechny gymply jsou zkažený). Mno, ale ten zbytek fakt bída a taxme se s kámošem šli podívat na místní diskotéku (hehe, taky nemám rád disko, nebojte, ale z recese dělám různý věci).
Mno a teď si představte místnost plnou šampoňáků a mezi nima já oblečenej jako na metalovou párty :-).
dREAm
13.09.2005 21:01
Ja stahuju nejnovejsi album, tak at mam predstavu. :) Jinak, Spock's Beard mi pripadnou celkem zajimavi.
z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :)

defila
13.09.2005 18:59
to dream - nic nelibi se mi to, takze k tomu nemam co rict..

Falcon
11.09.2005 19:03
něco sem od nich už slyšel, ale vůbec nevím co a kolik, takže ti toho moc neřeknu :D
xaxaxaxax
dREAm
11.09.2005 18:51
Co rikate na Stratovarius? :)
z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :)

SirPesZ
09.09.2005 09:45
Hm, stejně nevim, vo co de :-).
Stejně by se mi In Flames asi líbili víc ;-).

Belenor
09.09.2005 08:14
Mno, nazev povedomej, nejaka relaxacni hudba? Po chvili hledani: Troufam si napsat: kdo by neznal Return to Inocence, tusim, ze to chodilo v TV jako klip. Uz se mi vybavuje i motiv. No, je jasny, ze osoba jako defila to povazuje za podradnou vec, obdobne jako povazuji za podradnou vec bliti :-)

Naposledy upraveno: 09.09.2005 08:14, Belenor

Falcon
08.09.2005 22:56
co to je ?
xaxaxaxax

defila
08.09.2005 22:40
to jsem zvedavej kdo se k tomu prizna .))
Alda
08.09.2005 19:33
hej a kdo poslouchate Enigmu ?
I am your Father

kapo
08.09.2005 17:40
no proc? :)

SirPesZ
07.09.2005 19:06
Tagže, čeho jsme se nejvíc báli je tu. Tip od defily - <b>In Flames: Soundtrack to Your Escape</b>. Poslouchám to teprve třetím dnem, tagže to, o tady napíšu není nic, za čím by si striktně stál a je klidně možný, že se názor časem trochu změní. A taky to budu popisovat, jako začátečnáík s tímto stylem ;-). Ale asi nijak závratně. Mno, s chutí do toho a půl je hotovo!

Když jsem toto labum o třinácti písničkách obdržel, byl jsem pln očekávání, co to na mě zase vybafne. A taky že vybaflo. Úvodní <i>In Search for I</i> si na nic nehraje a rovnou na nás vyplivne celkem rychlej začátek. Informace o neblití zpěváka nebyla úplně přesná, protože na to má docela náběh. Je sice pravda, že toho nenablije dva kbelíky, jako jinde, ale pytlík mu je trochu (možná i trochu víc) nedostačující. Ale písnička má energii a postavením ji do první řady nebyl moc špatnej nápad.

Druhá <i>F(r)iend</i> začíná nějakým rádie, jelikož nevim, o čem písnička je, celkem se mi to tam nehodí a ani kytarovej nástup mě moc nebere a refrén jsem taky nějak nepobral. Osobně se mi tahle písnička moc nelíbí.

Něco jiného je třetí <i>The Quiet Place</i>. Tahle písnička mě chytla hned na první poslech a možná na tom má i podíl to, že zpěvák odložil pytlíky i kbelíky, jelikož je v téhle písničce nepotřebuje (sice si pořád trochu prská na tričko, ale to k tej písničce patří). Prostě díky téhle písničce jsem dostal novou chuť pokračovat v poslechu alba dál.

Čtvrtá <i>Dead Alone</i> by mohla mít ten vybrnkávací začátek trošku delší, ale co naplat :-). Ten zbytek se dá taky poslouchat a to dokonce přesto, že zpěvákoj už pomalu a jistě přestává stačit slintáček.

Pátá <i>Touch of Red</i> je opět s pytlíkem. Refrén se mi líbí, ale jinak ten zbytek mě moc nechyt. Ale ten pomalej konec je zajímavej :-).

Šestá <i>Like You Better Dead</i> má dost dobrej začátek. Ten se mi fakt líbí. Škoda, že se to na sloku trochu sklidní, ale žádný strachy, tenhle hezkej motiv se nám několikrát během písničky vrátí a refrén je taky fajn. Hlavně druhej hlas. A blití tady taky moc nenajdeme.

Sedmá <i>My Sweet Shadow</i> má celkem charakteristickej zvuk, prostě nic překvapujícího. Překvapující je to sklidnění na sloku. Prostě lehká kytarčička, zpěv jakoby lehce z megafonu a na refrén opět šlapání na jazyk a drsnější kytary. Je vidět, že kapela neusíná na vavřínech a do každé písničky se snaží přinést něco jinýho. To hodnostím, jako velké plus. Pytlík je opět odložen.

A osmá <i>Evil in a Closet</i> je takovej pěknej ploužáček. Aspoň ze začátku. Možná je trochu škoda vyřvávacího refrénu, protože celkovej dojem posunuje trochu jinam, ale není to tak hrozný, jako u jiných kapel, který takhle "vylepšují" ploužáky.

Devátá <i>Borders and Shading</i> je opět návrat k charakteru téhle skupiny (tedy k charakteru alba, ostatní alba od této skupiny neznám). Nic moc pokusy, takže žádný extra vylepšení, ale nic se aspoň nezkazilo, takže to je prostě dobrá metlošina. Dá se poslouchat.

Desátá <i>Superhero of the Computer Rage</i>, co říct? Zajímavej refrén, sloka neutrální... Dá se poslouchat, ale není to nic, bez čeho bych se neobešel.

Jedenáctka <i>Dial 595-escape</i> pěknej začátek, sice na úvodní "slova" bylo potřeba přinýst pytlíky aspoň dva nebo možná i tři, ale kytary se mi líbí. A takhle to pokračuje vesměs celou písní. Jediný oživení je krátká mezihra okolo sóla někde ke konci písničky.

Dvanáctka <i>Bottled</i> úvod nic moc... Refrén je takovej, jak to říct... Klidnější, ale s hlasem chlapa, ktrej je v prvním stádiu přeměny v draka... Nijak extra mi to nevadí, ale písničce to na vrchol rozhodně nepomůže. Holt, každá písnička nemůže bejt dobrá a nenajde se ten, který by se zavděčil všem.

Poslední <i>Discover Me Like Emptiness</i> má celkem klidný začátek, ale na to jim neskočíme, že milé děti. Správně, dobře děláme. Protože se to za chvíli stejně rozjede. POmalý začátek, rozjezd a následný chórus sa mi vela páčí. Vlastně celá písnička se mi líbí a za tu dobu si na ten hlas prostě zvyknete a tak vám tady ani nevadí, protože to není nijak přehnaný. A písnička vyvolává ten správný pocit, když je u konce - smutek z toho, že album už skončilo.

Tak a teď si to podrthněme a sečtěme. Celé album je takovej správňáckej metloš (z mého pohledu) a hodnotím jej velice kladně, už včera jsem rozjel kampaň na shánění dalších CD od této skupiny :-). Ono pověstné blití tady téměř nezaslechneme (další plus). A navíc jsou písně laděny temně, MUHEHE. Tohle album můžu jedině doporučit a jsem rád, žemi defila dal konkrétní typ (po půl roce :-) ) a těším se na další alba.

A proč to píšu? Proč asi :-).

Naposledy upraveno: 07.09.2005 19:08, SirPesZ

SirPesZ
06.09.2005 20:05
Tak z8ra (kompromis) :-).
Musím to trochu líp poslechnout.

Naposledy upraveno: 06.09.2005 20:07, SirPesZ

<< | <> | >>