Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Kultura > Music
25.11.2024 (3.144.252.58)

Music

Zakladatel: Maxell

Music ;-)

<< | <> | >>

Belenor
15.09.2009 13:28
No, Zvratkař má plnou hlavu nápadů, ale taky plno práce na planetě Calypso :-)

Naposledy upraveno: 15.09.2009 13:30, Belenor

defila
15.09.2009 09:29
jj, je to cele instrumentalka, tahle warguitar je kombinaci basy a klasicky kytary a ten clovek je nesmirne inovativni, straslive progresivni, az prehnane matematicky a kombinuje styly metalu,jazzu,rocku a nebranim se pridavanim dalsich stylu, tezky na poslouchani, ale naprosty peklo :) (v tomhle pripade si neumim predstavit ani vokal, ktery by to doprovazel..)

btw objevi se tu nekdy nejaka dalsi nahravka blitkare? neco bych poslechnul :)
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.

Belenor
15.09.2009 08:35
Hm, mezi upozorněním a poskytnutím linku na stažení vidím dost rozdíl :-) Tohle je sice asi taky na hranici, ale co: http://www.youtube.com/watch?v=hnZipRrVxQI

Nástroj vypadá zajímavě, zejména ten "svářecí drát" uprostřed :-) To na youtube je skutečně úchylné, ještě více než Dream Theater :-) Trochu mi to úchylností připomíná blitky07. To by chtělo někde sehnat :-) Zásadní výhoda, zdá se? Je to celé instrumentální nebo jen ta Canada? Aha, zdá se, že celé, tak to je ještě bonus :-)

Naposledy upraveno: 15.09.2009 08:48, Belenor

defila
15.09.2009 00:56
pro zdejsi techniky a hudebniky mam jednu zajimavou vec(pokud uz ji davno nemate) - omlouvam se za nelegalnost, ale neverim tomu, ze byste se k tomu nekdo oficialni cestou dostal, pokud by nebylo upozorneno :)

tohle je nehorazny masakr... matematicky, progresivni, slozity metal/rock s prvky jazzu a dalsich spousty veci
Behold... the Arctopus - Skullgrid (2007)

1. Skullgrid 1:07
2. Canada 5:31
3. Of Cursed Womb 2:58
4. You Are Number Six 8:50
5. Some Mist 3:47
6. Scepters 3:43
7. Transient Exuberance 7:37

Odkaz

a tohle je hravni akter se svym velice technickym nastrojem...

Falcon
11.09.2009 02:16
haha koukám zážitky z hlavasu xD jednou sem tam seděl na rozjezd a borcovi co stál přede mnou najednou někdo s pořádným rozběhem vrazil takovou že se skácel na zem :D nebo se tam jako vždy rvali cikorky a zrovna jela kolem velká dodávka se švestkama tak vyskákali, srovnali je do latě a jeli zas dál :D
xaxaxaxax

Belenor
10.09.2009 19:54
Spíš to vypadá jako Holiest One. Rozhodně to zní zajímavě, možná by to potřebovalo lepší engineering/mastering, v některých místech mi bicí (zřejmě snare drum/virbl) přijdou lehce mimo rytmus.

Jinak report (hlavně závěr) dobré počtení :-)

defila
10.09.2009 19:18
dlouho jsem t nemel nejake plky a tak :)

tak jo - jak se mi libilo na koncerte ....

Jiz nejakou chvilu jsem se tesil na stredecni, brooklynske predvedeni Defeacing festu.Nedalo mi to a do toho pzehnaneho Brna jsem nakonec dojel. Celkem me prekvapilo, ze uprostred tydne se klub naplnil tolika lidma, co bych za to v Olomouci dal o vikendovych akcich.
Uz predeme byl hlaseny externi zvukar, tak jsem si sliboval od akce vic, nez od te posledni.
Puvodni plan byl hodne poslouchat a udelat si nejaky relativni dojem...

Kazdopadne me prvni,cesti, kluci nepresvedcili moc o tom, ze by jim zvukar pomohl. Hodne pretazena kytara delala mozna v prednich radach divy, ale ze zadu me to nechytilo naprosto vubec. Jakasi smesi grind/deathu muze byt vzdy prijemnou zarkou kvality, ale v tomhle pripade jsem se spis nudil a krom hnusneho piva jsem nemel do ceho pichnout. Cca 20-ti minutovy set me opravdu nepresvedcil (o cemz svedci i to, ze nevim ani nazev kapely, ac tam byl v utopenem vokalu nekde vykrikovan.(Nic proti klukum nemam jen me jejich vystoupeni prislo tahle a jednotvarne)

Druzi nastoupivsi byli slovensti kluci z GOD DEFAMER (http://bandzone.cz/goddefamer). Neznal jsem, naposlouchano jsem taky nemel. Uz od zacatku byl slyset mnohem lepsi zvuk a bylo vcelku poznat, ze se kluci sveho death metaloveho udelu vubec neboji! Chvilu jsem je poslouchal a nedalo mi to, abych se pretahl do prvnich rad a mel aj ocni kontakt. To co bylo predvedeno nemelo nakonec od zacatku do konce chybu! Je pravda, ze su kluci zformovani ze starsich kapel (DEMENTOR a CORTRIBE), takze uz maji neco nahrano a nemusi se stresovat se zacatky koncertu. Vesely, brutalni vokal a rychlych sedm strun na kytare dela svoje, tohle je presne hudba pro moje usi!
Celkem je skoda, ze hraji po Cechach tak malo, asi budu muset za nasimi slovenskymi bratry :)
(jestli je nekdo budete poslouchat na BZ, tak uz prvni vec Hollest One je ukazkou toho, jak se ma delat kvalitni hudba! )
- Clovek ke stesti potrebuje jen rychleho, sedmi struneho kytaroveho technika, rychleho, precizniho sesti struneho kytarove pekelnika, pet strun na base, znacne uderny bici a brutalni vokal - :)

Dalsi nastoupivsi byli, v ceskych luzich a hajich,(a nejen tam!) dobre znami SMASHED FACE http://www.bandzone.cz/smashedface). Jejih pojeti Death/core metalu se mi velice libi, rad je posloucham a po chvilkovem ozvucovani jsem nabehl dopredu, kde byli lide lini na to, aby tancili. Prijemne hudby nam nebylo dodano malo, navic panove vystupovali chvilu pred tim, nez vydaji nove cd, takze nam bylo doprano poslechnuti nejakeho toho noveho valu. Proste super! Mezi lidmi se tancilo a panovala celkove pratelska atmosfera probihajiciho pitu.(jen tam nejaky zmrd rozlil snad cely pivo, takze nam to kouzelne klouzalo)
V prubehu setu nam(ku smutku) bylo oznameno, ze panove z IGNOMINIOUS INCARCERATION neprijedou, bo se na to vysrali a jeli radsi na jinou akci...taky zajimavej pristup. Po uprimnem potlesku nam bylo ke stesti dano par valu a zakonceno bylo brutalnim coverem od HATEBREED, na ktery se strhl prijemny masakr v predni rade! Dobre,dobre, takovou hudbu mam rad, jen tak dal!

Tretiho msta v poradi se ujali(nahradivsti IGNOMINIOUS INCARCERATION) rakousti borci z Desiccated(http://www.myspace.com/desiccatedmetal). Tady jsem nevedel vubec co mam cekat. Prekvapeni vsak bylo velike. Prijemne pojeti gore/death metalu bylo skvele predvedeno. Vtipnym maskotem celeho vystoupeni byl umely pes Frank, ktery vse provazel svym mlcenim a tupym pohledem :)
Znacne mi to prislo, z borci zrychlovali s kazdou pridanou skladbou (viz mila vec - I can°t wait to masturbate) a lide tancili a klouzali po zemi jako divi. (vzhledem k povrchu, ktery tam byl, se chcu touhle cestou omluvit nejakemu borci, ktery se valel po zemi, pres nehoz jsem taky prepad a dostal ode me steelou do hlavy, sam to znam a vim, ze nepotesi :) ) Ke konci jsem s klukama prohodil par vrelych slov na tema jaka to byla fucking great show a podobne a rikali, ze tu v listopadu budou zase, rozhodne jedu!

Posledni borce z Crimson Falls jsem(az na posledni dve skladby) nakonec nevidel, bo jsem se zasekl venku nad debatou o upadku metalove sceny a UG scene vubec z a ze lidi co nechodejou jsou vlastne sraci :)
Ke konci jsem pokecal se zvukarem, poptal se na cenu zarizeni a jeho probihajici zivot :) a jal se otacet piva nad resenim nastavajiciho koncertu v Prostejove(s prostejovaky) a jak neni lehky poradat festy.
Za kilo nam bylo dodano spousta dobre muziky a nelituju, ze jsem zase musel do Statlu :)

Par alkoholickych ohlednuti -> Nekdy do dvou, ci tri jsem travil v Brooklynu, nad obecnou debatou o hudbe a podobnych vecech, pak jsme byli vyhozeni, bo nase dvouclene komando neprislo majiteli jako prilis velke rito a Brooklyn byl zavren. Natahli jsme do nejakyho nocniho nonstopu u nadra kde nemeli zase tak spatny pivo (nebo to mozna bylo tim, ze jsem jih stahnul 12 predtim a bylo mi jedno co piju), kde jsem plkal s borcem o vecech vsednich i nevsednich. Nekdy k ranu se tam strhla hadka mezi rahetickym pikarem a druhym borcem, ktery by skoro neprosel pres futra u dveri... Nabehli mestsky benga (nejdriv dve) neco chvili resili, po mem dalsim ohlednuti uz jich tam bylo 6 a porad neco resili, pak dokonce prisli borci ve vestach, (takze cela hospoda byla plna 5-ti hostu a cca 12 policajtu) s kolty proklate nizko u pasu a nevyresili stejnak nic.
Jsem si tak povzdechnul, k veceru, ze se resi stejnak tezke veci a jeden z mestskych panu(ocividne ztraceijici pudu pod nohama) se jal venovat me a jake veci, ze se tu resi :). Neco jsem mu alkoholicky odpovedel a mel jsem klid :)

--Myslim, ze me ridici rannich spoju zase budou mit o neco min radi, bo jsem se uprostred cesty busem probral, zpanikarel jsem a nekde v pomezi Vyskova jsem sel zaridicem a duvernym tonem jsem mu rikal at mi zastavi uprostred luk, ze tam neco potrebuju :)

a to by bylo asi tak vsechno

defila
30.08.2009 20:12
vsem se nemuzou libit stejne veci :)

kazdopadne v Prostejove obrovske prekvapeni a pro me novinka - kluci z Blasphemer!!

http://bandzone.cz/blasphemer

naprosto genialni, velice technicky (navic hrajou bez basy a bici maji ciste naprogramovany)
zvlaste jeden z kytaristu je preveliky technik... doporucuju alespon poslechnout :)

Belenor
30.08.2009 19:38
Jako není to úplně špatné, ale není to přesně můj styl :-) Je fakt, že já vlatně žádnej metalista nejsem a třeba teď o víkendu jsem si skvěle vychutnal např. Shine on You Crazy Diamond od Pink Floyd, sedě v parku a hledě do nebe skrze koruny stromů. Hm. Pscyhotic Entrails zní docela zajímavě. Skoro bych řekl lepší než Martyria. Tak nějak mi tam přijdou nápaditější jak kytary, tak bicí.

defila
28.08.2009 16:03
ad kabat - ne nejedu :)

ad bel - jo jsou to jini Elenium (dokonce jsem netusil, ze tihle existuji :o) ) tohle jsou Polaci - tady jejich myspace
http://www.myspace.com/eleniumspace
docela doporucuju skladbu Martyria... ale nebude se ti libit vokal :) (oni nez vydali tohle death album, tak byli znacne sympho metalovi, coz v tm albu jde stale hodne slyset)

z tech opravdu velkych koncertu to vypada zatim na
30/8 -Brno - Pro Pain,X-core,Locomotive

27/9 -Zlin -Ex Deo (bocni, epicky, projekt frontmana z Kataklysm)

17/10 - Zlin - Amorphis (strasne se tesim)

8/11 - Praha - Behemoth,Devil driver....

z tech malych
dneska Prostejov (fall into misery + dalsi kapely...)
29/8 nejaka vesnice za Hradcem Kralove (Mordotua - hraje kamos, jsem skalni fanda :) )

9/9 - Brno- Defacing fest (kapely si najdete :o) )

11/9 - Olomouc -ADOR DORATH,EVERLASTING DARK,GATE OF SORROW,HECATE (ale to mozna, nic metam nelaka, ale mam to 100 metru za barakem, tak mi je lito nejit :o) )

12/9 - Kunstat - kluci z Tear it down(mimochodem doporucuju, kamos jim tam vokalizuje a vydali kluci dobry album) poradaji mensi fest - kapely Tear it down,velvet storm a dalsi

26/9 - Olomouc - Demented Retarded,Critical Madness,Fall into Misery...

1/10 - Brno - Apocryphal, Mindwork,(kdo nezna, vynikajici technicti cesi(http://bandzone.cz/mindwork), Doubetic HOmunculus (dali ceska progress/death vec, opet technicky a naprosto skvely! - http://bandzone.cz/duobetichomunkulus ) a Mandoria

24/10 - Olomouc - Pigsty,Ingrowing,Sabathory,Profesor Lefebre,Mincing Fury a.G.C.o.Q.D.Needful Things

14/11 - Olomouc - Bed Sores( taky obrovsky doporucuju tyhle pany, maji naprosto uzasnyho basaka, hrajiciho na bezprazcovku a straslive technickyho kytaristu(ma asi neco pres metr dlouhej efekt a je docela maskar ho videt hrat)
http://bandzone.cz/bedsores
Overhype,Sunset Trail,Carnivora,Spineless Fuckers, Rachot Petky,Everlasting dark

+nejake dalsi lokalni urcite pribydou, uz ted vim, ze jeste pojedu na dals koncert do HK a pak jeste jeden je za Olomouci (jen nepamatuju data), je nutno podporovat UG scenu !!

nemam toho malo :)

Belenor
28.08.2009 13:04
Mno, něco jsem od Elenium našel na youtube - http://www.youtube.com/watch?v=b-n3i_3EUxQ Jako, nezní to špatně, ale současně to zní tak nějak stejně jako ostatní kapely žánru, obávám se, že mi tradičně dojem kazí vokální projev :-) Chtělo by to nějakou deathmetalovou instrumentální kapelu, pak bych to asi akceptoval :-)

Ty jo, ale to asi bude jiné Elenium, to, co jsem našel, ty debutovali už dávno...

Falcon
28.08.2009 09:57
HAHA, defila na kabátech xD
xaxaxaxax
Maxell
28.08.2009 09:49
Když mluvíš o těch koncertech, pudeš na Kabáty v září? ;-)

defila
28.08.2009 08:05
mno pres cervenec/srpe jsem prakticky nebyl tu a bud byl mimo Cechy, nebo vymetal koncerty a festaky (ac me tedy letos BA minul, kvuli pobytu v nemocnici..)

ted uz muzu zacit oblazovat zdejsi osazenstvo zjistenymi hudebnimi produkty a pripravovanymi koncerty :)

tedy nejdrive ten produkt(koncerty az nekdy k veceru, jelikoz ted na prelomu srpen/zari) jich je hodne(a na hodne budu...) -> za posledni chvilu me nejvice uchvatili

Elenium (vydali prvni album) - progresivni, sympho - death/black - velice zajimave na poslech, kdyby kazda skupina vydavajici prvni album predvedla tohle, tak je svet plny skvostu....

nekdo zajem o poslech?

defila
20.06.2009 16:24
kdyby nekdo prijel na DzB, tak dejte vedit, sice hraji az vecir, ale v parku budeme uz od predvecernich hodin a vzhledem k tomu, ze jsem prijel po dlouhe dobe do HK, tak mame aj dobre Moravske vino domaci a radi se podelime :)

SirPesZ
16.06.2009 19:06
Já se budu učit na zkoušku, takže bohužel.
Welcome to my world of death and pain
Fox
16.06.2009 17:02
no zkusim nekoho zlanarit, kdyztak jo :)
You can't predict your future, but you can follow your dreams.

defila
16.06.2009 13:45
prijedes? do Hradce to nemas tak daleko, ne? :)
Fox
16.06.2009 13:34
jj drobny za bura sou moc dobri :)
You can't predict your future, but you can follow your dreams.

defila
16.06.2009 13:30
takze 20/6 hraji v Hradci Drobny za Bura, prijdte se podivat, jsou to mili lide s milou hudbou a s Ondrou se dobre plka a pije :)

kdyztak jedna klasicka ukazka
http://www.youtube.com/watch?v=sn0FwQLYHEw

Naposledy upraveno: 16.06.2009 13:31, defila

<< | <> | >>