| MusicZakladatel: Maxell Music ;-) << | < | > | >> |
defila 04.12.2009 00:27 |
ne,po teco odpali jedini zajimavi Negura Bunget, to pro me ztratilo smysl a navic jsem veskere kapely nazivo vdel, a nijk zvlast me netahnou
mno budou, ale jsou tam jine hvezdy nez CHoB a dalo by se rict, ze mnohem vetsi:) ale bude tam strasnych lidi... vyrocni rocnik a uzv tuhle chvili je kapelama jasne,z to bud strasne silna akce (jeste tam bude Sepultura... ale ta zatim neni ofico ohlasena) - tak jestli neupustis ze zajmu, tak dej vedet ja tam budu patrne den predemtropit neplechu :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
SirPesZ 03.12.2009 22:27 |
Jednak tam budou CoB a při té příležitosti jsem si řek, že to konečně vyzkouším, když jsem tam ještě nebyl.
Nejede někdo náhodou na Zimní BA?Naposledy upraveno: 03.12.2009 22:27, SirPesZ Welcome to my world of death and pain |
defila 03.12.2009 20:15 |
oooo, kvuli cemu? je prava, ze lineup je opravdu super ale tebe tam spis nekdo tahne, ze? :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
SirPesZ 03.12.2009 20:01 |
Tak se ti asi splní sen defilo, protože se chystám na Brutal Assault 2010 :-). Welcome to my world of death and pain |
Belenor 23.11.2009 07:31 |
Znám jen jménem :-) Ty jo, to je skoro tak úchylné jako Dream Theater, dobré :-) |
defila 22.11.2009 12:15 |
ad Bel - nevim, jestli to tu zaniklo, nebo je uz davno znas, ale co rikas na tohle?
http://www.youtube.com/watch?v=_fhVLykF3nU&feature=related
a live verze ->http://www.youtube.com/watch?v=l7B1OKdpTJoKdyž jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
defila 20.11.2009 13:32 |
kdybyste chteli vedet, jak bylo na metal swampu a co vse se mi tam podarilo objevit, tak si muzete dojmy a pojmy precist zde
http://www.experience-mag.com/reporty.php?id=45Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
defila 16.11.2009 16:15 |
jj, jsou to hodne sikovny kluci :) to jejich CD mam hodne rad... na velmi podobne vlne se nesou Abstract Essence, taky uz se tesim az budou krti CD :) Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 16.11.2009 14:58 |
To je hrůza :-) Tak jsem si pustil Mindwork, úžazný začátek... a pak začal chroptět a zabito :-) Asi mi chroptění ještě nějakou dobu zabere, než ho akceptuju :-) Tywe, to mě fakt mrzí, protože jinak zní Mindwork brilantně. |
defila 16.11.2009 13:44 |
Ono se to pak hodne uklidnuje, je to takova misenina Cynic a Dream Theatre - celkem se jim to vyvedlo k dokonalosti
jinak Cynic by se ti mohli asi taky libit - z tech ceskych si zkus najit na BZ Mindwork - to jsou takovi cesti Cynic sikovni kluci, na to jak jsou mladi... mazecKdyž jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 16.11.2009 13:10 |
Hm, podle toho, co jsem zatím na youtube poslechl, to vypadá zajímavě ( Odkaz )
Škoda toho chroptění :-) Prostě si nemůžu pomoci, kazí mi to zážitek.Naposledy upraveno: 16.11.2009 13:23, Belenor |
defila 16.11.2009 12:39 |
ad Bel tohle by se ti mohlo hodne libit -> Kalisia - Cybion
Skupina Kalisia poprvě spatřila světlo světa ve Francii roku 1994, kdy se jednoho májového dne potkali tři lidé: Brett Caldas-Lima, Laurent Pouget a Loic Tezenas ve skupině Insanity a po několika zkouškách se rozhodli založit si vlastní kapelu. Začali hrát hudbu velmi tvrdou a současně melodickou a technickou. Často byli nazýváni směskou mezi Dream Theater a Cynic. V září 1995 spatřilo světlo světa první demo: Skies. Názory byly...střídmé. Ačkoliv se Kalisia objevovala v anketách typu "nejlepší francouzský počin", nedosáhli výraznějšího úspěchu. Do roku 1998 skupina koncertovala sporadicky s kapelami jako Emperor, Samael, My Dying Bride, Therion, Sadist, atd. A pak se "slehla zem"... 10 let nebylo o skupině vůbec slyšet, a to proto, že pracovali na jednom obřím albu. Mezitím proběhlo několik personálních změn a pracovalo se...a pracovalo...a čas utíkal...
V lednu 2009 mohla konečně skupina říct: "Máme to!" To "něco" nebylo nic menšího než 10 let potu a dřiny v křemíkovém stavu: Cybion. Toto smělé koncepční album, obsahující pouze jednu písničku o délce 1:11:14 (samozřejmě patřičně rozdělenou na 20 písní, abychom si mohli na Lastku hrabat) evokuje v posluchači četné množství emocí a rozhodně není na jeden poslech. Aby se tomuto albu dalo do vínku ještě více exotického, byl pro něj vytvořen speciální jazyk, jež zove se Kal. Tento jazyk má svoji vlastní gramatiku, etymologii a aby toho nebylo málo, tak i vlastní písmo. Vznik studiem mnoha jazyků, ať už živých (angličtina, arabština, japonština), mrtvých (latina), či smyšlených (quennya). Jak říká "stvořitel" tohoto jazyka, Brett Caldas-Lima, "zabralo to zatraceně moc hodin času na to, jak málo je použit." Součástí tohoto megaopusu je i bonusové CD Origins, které mělo za cíl znovu zpřístupnit demo Skies. Navíc obsahuje i covery 4 kapel, které ovlivnily tvorbu Kalisie, viz. tracklist. Svůj hlas/riff této nahrávce propůjčilo i několik známých hudebních es: Angela Gossow, Arjen Lucassen, Paul Masvidal nebo Tom MacLean.
Disc I 01. Introduction / Domination [Part I: Revelation] 02. Aspiration Above [Reception / Translation] 03. Arken Bringer [Union / Construction] 04. Alien Choice [Declaration / Revolution] 05. Awkward Decision [Division / Integration] [Part II: Elevation] 06. Blinded Addict [Fusion / Rebellion] 07. Beyond Betrayal [Violation / Condemnation] 08. Blessed Circle [Education / Deification] 09. Black Despair [Isolation / Liberation] 10. Blurred Exile [Destination / Alteration] [Part III: Regression] 11. Cast Away [Damnation / Seclusion] 12. Crisis Bleedings [Illusion / Desperation] 13. Confined Contender [Resolution / Protection] 14. Circuits Distortion [Reconstruction / Intrusion] 15. Contact Experience [Confrontation / Communication] [Part IV: Extinction] 16. Devices Awakening [Activation / Production] 17. Down Below [Confusion / Resurrection] 18. Distant Chronicles [Realisation / Penetration] 19. Digital Disclosure [Disconnection / Comprehension] 20. Deserved Eternity [Salvation / Connection]
Disc II [Origins] [limited deluxe edition bonus] 01. Tower Of Vanities 02. Chimera 03. Lost Soul 04. The Mental Frames (Part I) 05. How Could I [Cynic cover] 06. A Fortune In Lies [Dream Theater cover] 07. I Am The Black Wizards [Emperor cover] 08. This Dazzling Abyss [Loudblast cover]Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 12.11.2009 14:22 |
Složky vypnout moc dobře neumím, maximálně u anglicky zpívaných dovedu tak nějak ignorovat smysl textu, ale jinak skladby vnímám jako celek a tak je i hodnotím. Samozřejmě si všimnu i detailů, ale abych skladbu vzal na milost (tj. abych ji opakovaně poslouchal), tak musí co nejlépe pracovat v celku. Pokud nějaká složka není tak geniální jako zbytek, tak to ještě nutně nemusí kazit celkový dojem, pokud složka není vyloženě špatná (falešný zpěv např.)
Kulometné bicí nemusejí být nutně špatné, pokud mají nápad :-) Ale pokud to dělá jen trrrr od začátku do konce, tak to nápad nemá :-) Třeba zrovna bubeník z DT se trrr nebojí, ale prokládá to dalšími nápady. Proto třeba obstojí The Nephilim Rising, protože to není trrrr celou dobu.
A DT, to je kapitola sama o sobě :-) Já je vlastně ani za metal nepovažuji i přes místy zjevnou inspiraci metalem a přes nálepku prog metal :-) Spíš mi spadají do škatulky art rock :-) |
defila 12.11.2009 11:39 |
ad celek - mno mam vcelku jiny nazor :) skladbu jako celek beru az v konecnem detailu, alba, ktera hodnotim naposlouchavam snad 60x .... virtualne si ctu kytarove linky, bici a vokalove, ci proste vypnu a na vokal se nesoustredim (napr...) ne u vsech kapel doplnuje nektera ze slozek jejich zbytek genialniho pojeti :)
to prirovnani, co jsem vam tu napsal bylo spis k tomu, ze vim, ze nejak nemusite hodne kulometne bici :-)
Vidis to, mne nikdy DT nijak neprirostli k srdci, neco od nich mam, ale, ze bych travil volne chvile s jejich hudbou se rict moc neda (a to si technicky narocnou hudbu poslechnu velmi rad)Naposledy upraveno: 12.11.2009 11:41, defila Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 12.11.2009 09:56 |
Jen kytarová složka je mi naprd. Skladby je potřeba posuzovat jako celek, protože tak prostě existují a tak je autoři zamýšleli :-) Proto třeba plivu na techno-remixy starých pecek, kde remixátoři ukradnou melodii a doplní techno-shitem.
Potřeboval bych spíš konkrétní songy, abych je mohl najít na youtube :-) Co jsem našel od Behemoth, tak zamozřejmě klasický traktor + chroptění. Jisté nápady tam jsou jak v bicích, tak na kytarách (např. The Nephilim Rising, ta je vlastně dost dobrá). Jako asi by mi z nich po delším poslechu praskla hlava. Např. u Dream Theateru je výhoda, že zpěv a bicí nejsou tak extrémní, takže se dá lépe soustředit na Petrucciho kytarovou onanii :-) Např. skladba Dance of Eternity mi přijde jak lehce drsná (taky tam má traktor, akorát jen místy a pomalejší), tak hlavně naprosto neskutečně vymakaná (http://www.youtube.com/watch?v=-dSztjpJNNk).
Od Vader jsem našel poměrně stylově vzdálené věci, na jednu stranu jsou poměrně extrémní (na můj vkus) - http://www.youtube.com/watch?v=ninbZm5UHQo - traktor ještě horší než u Behemoth, ale na druhou stranu asi změkli, protože napáchali takový až popík na téma Zaklínač ( http://www.youtube.com/watch?v=A3GEPkjNh6k ).
Hehe, SPZ mě předběhl :-)Naposledy upraveno: 12.11.2009 09:57, Belenor |
SirPesZ 12.11.2009 09:51 |
Ačkoliv to není klasický Vader, tak je to v podstatě jediný, co si od nich občas poslechnu :-). http://www.youtube.com/watch?v=no1LdyjI5cE&feature=relatedWelcome to my world of death and pain |
defila 12.11.2009 00:49 |
vyzkousej, ale nebude se ti libit vokal :)
ches-li Behemoth - tak zkousej alba Demigod a The Apostasy (asi nelepsi, co kdy udelali)
ve Vader se zase tolik nepohybuji. Takze mam sice sva oblibena alba, ale nedokazu rict, ktere album je takym zpusobem upoutavajici jako u BEHEMOTH....
( a asi se ti nebudou libit taky prechody bicich... ale kdyz dokazes poslechnout jen kytarovou slozku, tak je to proste krasne : ))Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Belenor 11.11.2009 15:48 |
Zajimave, ze bych Behemoth a Vader zkusil, abych posoudil dohady z komentaru? :-) |
defila 10.11.2009 17:44 |
kdyby jste si chteli precist jak moc zajimavy byl koncert v prazskem abatonu jednoho z Nejvetsich jmen black/death metalove sceny soucasnosti, tak ->
http://www.experience-mag.com/reporty.php?id=42
prijemne cteni :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
defila 05.11.2009 19:19 |
Abstract Essence vydali nove CD, trosicku experimentalnejsi vec, ale opravdu povedena. KLuci jsou dost nadejni. Tenhle rok se to nejak mnozi - nejdriv Mindwork, ted Abstract Essence ... jeste SIx Degrees of Separation clovek je jenom rad - ceska scena hodne umi :)
cele album ku poslechu zde na jejich BZ strankach
http://bandzone.cz/abstractessenceKdyž jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
<< | < | > | >> |
|