| Kdy se hrajeZakladatel: Belenor, Moderátoři: Fox << | < | > | >> |
SirPesZ 08.01.2012 21:58 |
Nj, to je moje chyba, že jsem nedorazil včas. Welcome to my world of death and pain |
Belenor 08.01.2012 21:34 |
Fox: Experimentálně to vypadá, že je to fuk a že to vezme tu z GameData, i když to bleje o té z windows adresáře, nevím, jak je to možné. Naposledy upraveno: 08.01.2012 21:34, Belenor |
Belenor 08.01.2012 21:33 |
Mno, tak dneska se konečně povedlo, sešli jsme se s Foxem a dle očekávání jsem dostal na držku :-) Sorry pro SPZ, že jsme zkončili tak brzo :-)
Další hraní bych viděl zas v neděli, jsem zvědav, esi někdo přijde :-) |
Fox 08.01.2012 21:33 |
to se ujistim jak? :) You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 08.01.2012 19:13 |
Tak jsem na to původní url nahrál opengl32.dll z Windows 7, ale obávám se, že to nezabere.
Jo ale hele, dal jsem do GameData falešnou opengl32.dll a ono mi to zhavarovalo zřejmě stejně, jako to havaruje tobě, takže nahrání knihovny do GameData by mělo zabrat - akorát je potřeba se ujistit, že při spuštění je jako domovský adresář programu adresář GameData.Naposledy upraveno: 08.01.2012 19:15, Belenor |
Belenor 08.01.2012 18:32 |
No, ted uz me opravdu napada jen zaloha te dll a preplacnuti, ale to by bylo v tom pripade lepsi preplacnout novejsi verzi, kterou mam na svem druhem pocitaci, poskytnu pozdeji az mistr Jan usne :-) Nebo muzes zkusit sehnat nahradni dll jinde - mam pocit, ze je i nejaky opensourcovy projekt na sourceforge |
Fox 08.01.2012 14:07 |
JK2: v1.03 win-x86 May 3 2002 Initialising zone memory ..... ----- FS_Startup ----- Current search path: C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets5.pk3 (4 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets2.pk3 (289 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets1.pk3 (8011 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets0.pk3 (6674 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData/base
---------------------- 14978 files in pk3 files execing default.cfg couldn't exec jk2config.cfg execing autoexec.cfg usage: seta <variable> <value> ...detecting CPU, found Intel Pentium IV
------- Input Initialization ------- Skipping check for DirectInput Joystick is not active. ------------------------------------ ----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- Client Initialization Complete ----- --- Common Initialization Complete --- Working directory: C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData ----- R_Init ----- Initializing OpenGL subsystem ...initializing QGL ...calling LoadLibrary( 'C:\windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded ...setting mode -1: 1600 1024 W ...registered window class ...created window@0,0 (1606x1052) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...WARNING: could not set the given mode (-1) ...setting mode 3: 640 480 FS ...using colorsbits of 16 ...calling CDS: ok ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...shutting down QGL ...unloading OpenGL DLL ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
nemel sem to jeste patchnuto, ale i po patchi zadny rozdil viz. log. tu knihovnu to nezavola, nemel bych tu knihovnu opengl z system32 zalohovat a nahrat tam tu co si mi uploadnul? je zjevny ze at nahraju do gamedata cokoli vliv to na nic nema. za pokus nic nedam kdyztam nahraju knihovnu puvodni zpet. snad to nepolozi winy :D
edit:
tak to neslo musel bych zkusit nejak zvednout opravneni na slozku system32, ale asi je dobre ze mi to neslo :))
PS: na netmeeting sem taky narazil na googlu a ten nepouzivam.Naposledy upraveno: 08.01.2012 14:14, Fox You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 08.01.2012 12:50 |
jo a ještě - máš tam patch 1.04? v logu vidím nějaké 1.02 |
Belenor 08.01.2012 12:47 |
No hele, zkusíme fintu: tady: http://jedi.majerco.net/opengl32.dll je knihova z počítače, na kterém teď jsem a na kterém JK2 fungovalo, ale jsou to Windows XP. Zkus to nahrát do gamedata a spustit hru. Pokud to bude fungovat, tak dobrý, pokud ne, tak bych opět prosil výpis z toho okna - teoreticky by se tam měla změnit cesta k opengl32.dll - tím aspoň ověříme, že to sežralo tu knihovnu.
Pokud to nezabere (pravděpodobné), tak pak ještě můžu zkusit dodat opengl32.dll z počítače s Win7.
A prosím tě, nepoužíváš NetMeeting? někde jsem četl, že to někomu působilo potíže s hrou.
S hloubkou barev bych se netrápil, zkouší to podle logu 32 a 16 a obojí by měla ta karta umět. Ono to vypadá, že ta Opengl32.dll není schopná získat seznam pixel formátů z driveru karty, ale netuším proč. |
Fox 08.01.2012 10:12 |
zkusim poupravit ten autoexec. bez knihovny to pise stejny log jako s knihovnou - v tom to asi nebude. ale co s tou knihovnou opengl32 mam delat? zkusit najit jinde jinou? prave, ze mam win 7 profesional 64bit(legalni), jako ty.
edit:
jde nejak nastavit toto : ...GLW_ChoosePFD( 32, 32, 0 ) ?? docetl sem se ze toto(GLW_ChoosePFD failed) je chyba bud rozliseni nebo hloubky barev a ze to neni chyba HW ale chyba SW, (ale to je logicke kdyz mi nefaka na temer novym HW x let stara hra :)).
edit2: autoexec vytvoren napsal sem do nej co si radil - to sede okno bylo pres celou obrazovku(1600*900) ale zase to zacalo skakat divne a potom to hodilo ten log a chybu jako vzdy. co ta hloubka barev? nenapada te neco?Naposledy upraveno: 08.01.2012 10:32, Fox You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 08.01.2012 09:32 |
No, zkus jako prvni udelat pro jednoduchost autoexec.cfg v GameData/base a napis do nej tusim
seta r_mode -1 seta r_customwidth 1600 seta r_customheight 900
to by melo natvrdo nastavit widescreen rozliseni co mas. Pozor, pokud to zabere, tak mozna uvidis jen jednou barvou vybarvenou obrazovku, ale klepnuti na leve tlacitko nebo stisk esc, ted nevim, by te mel dostat do menu hry.
fulscreen:
seta r_fullscreen 1 nebo 0 esi jo nebo ne
Jinak: A kdyz to je bez te knihovny z meho webu, tak se to chova jinak?
google na GLW_ChoosePFD failed vyhodil, ze se ma v nVidia control panelu vypnout nejaka vicevlaknova optimalizace ci co, ale ty nvidii nemas.
Soustredil bych se na knihovnu opengl32.dll, ne na tu od ATI, protoze ta z meho webu by mela jit. Resp. mam ji otestovanou na Windows 7 64bit, mozna, ze neni kompatibilni s jinou verzi win? Co mas? |
Fox 08.01.2012 08:40 |
JK2MP: v1.02a win-x86 Mar 3 2002 Initialising zone memory ..... ----- FS_Startup ----- Current search path: C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets5.pk3 (4 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets2.pk3 (289 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets1.pk3 (8011 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData\base\assets0.pk3 (6674 files) C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars JK II Jedi Outcast\GameData/base
---------------------- 14978 files in pk3 files execing mpdefault.cfg couldn't exec autoexec.cfg Hunk_Clear: reset the hunk ok ...detecting CPU, found Intel Pentium IV
------- Input Initialization ------- Skipping check for DirectInput Joystick is not active. ------------------------------------ ----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- Client Initialization Complete ----- ----- R_Init ----- Initializing OpenGL subsystem ...initializing QGL ...calling LoadLibrary( 'C:\windows\system32\opengl32.dll' ): succeeded ...setting mode 3: 640 480 FS ...using desktop display depth of 32 ...calling CDS: ok ...registered window class ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...setting mode 3: 640 480 FS ...using colorsbits of 16 ...calling CDS: ok ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...shutting down QGL ...unloading OpenGL DLL ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
takle to vypada kdyz mam v gamedata tu knihovnu atioglxx.dll stazenou z tveho webu.
edit: ted me napadlo, me tam skace takova ta seda obrazovka co se objevovala tesne pred tim nez zacala nabihat hra samotna a porad tam jakoby skace jiny rozliseni(failed to find an appropriate PIXELFORMAT), nejde nejak v nakym souboru prenastavit(prepsat) aby se mi hra poustela rovnou v okne? mam rozliseni 1600*900Naposledy upraveno: 08.01.2012 08:46, Fox You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 07.01.2012 12:51 |
Hele, Foxi, mohl bys sem hodit celý obsah toho okna? Třeba mi tam něco napoví. |
Belenor 06.01.2012 19:20 |
Sobotu nemůžu, neděli zkusím :-) Patnáct minut mě nezabije, spíš jestli už Johnny usne :-)
Foxi, možná tedy zkus vypnout v biosu tu druhou, jestli to jde, a pak případně udělat ty šachy s ATI driverem, pokud bude potřeba. Je možné, že se ti enumeruje nejprve ta intelácká a jedi vezme ji místo ati, a intel má možná opengl driver, který je kompatibilní s quake3, ale ne s jk2, byť je to stejný engine.
Ale jen spekuluji :-) |
SirPesZ 06.01.2012 17:54 |
Ehm, tak v neděli asi nebudu moct, mám komorní LARP, kterej je sice už od 15:00, ale nevím, do kdy.
Sobota by byla jistější. A nebo to zkus v neděli, ale nevim, no...Welcome to my world of death and pain |
Fox 06.01.2012 08:24 |
jeste predtim nez sem se v notebooku pokousel rozchodit JK tak sme chteli hrat Quake 3 Arena a kdyz sem to spustil hned mi to hodilo tu chybu kterou mi ted hazi i JK(... OpenGL ...). kdyz sem ale vypnul s biosu ati grafiku takze zustala ve spravci jen ta od intelu tak Quake 3 fungoval - proto do toho porad motam tu "prepinatelnou" grafiku - myslel sem ze to ma souvislost kdyz ty hry udajne bezi na stejnem enginu.
zkusim nahrat znovu intel chipset.You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 05.01.2012 20:05 |
No, jo, to znamená, že tam na druhém obrázku nemáš tu ATI, ale jen tu onboardovou, což není to, co chceš, ne? To by pak mohlo znamenat, že se tvůj problém netýká ATI, ale té od Intelu. |
Fox 05.01.2012 12:19 |
nepopsal si to spatne - to ja to blbe pochopil.
takle vypada spravce zarizeni kdyz mam v biosu zapnuto/zaskrtnuto prepinatelna grafika
a takle kdyz to odskrtnu
proste tam mam jednu interni primo od intelu - asi to bude soucasti i5 procesoru - fakt jen ted hadam. a ta druha je ATI jak vidis na obrazku.
je to v notebooku, stary je necely rok, delam 3 roky ajtaka brigadne, ale tohle se mi proste vyresit nedari :(
edit: jinak kdyz to rozjedu tak v nedeli bych taky mohl prijit snad..Naposledy upraveno: 05.01.2012 12:25, Fox You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
Belenor 04.01.2012 21:11 |
Aha, tak to jsem to popsal špatně.
Buď stáhneš z mého webu tu atioglxx.dll
Nebo stáhneš driver, který má atioglxx.dl_ a tu pak musíš expandovat. Pokud je tvůj problém způsoben touto knihovnou, tak verze, cos našel u sebe na počítači, bude ta špatná. Ale myslím, že máš jiný problém.
http://jedi.majerco.net/jedi-academy/caste-dotazy/ - tady ta tvoje hláška je, ale nevím, esi je to tvůj případ.
Co tam máš tedy za karty - jednu ATI a to onboard je co? Resp. taky co myslíš externí grafikou?
SPZ: Neděle by byla dobrá, to bych mohl zvládnout, pokud mistr Jan usne dostatečně brzo. |
Fox 04.01.2012 13:24 |
znamy ati problem = "GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem"
u Q3A nebo u MOHAA staci vypnout externi grafiku v biosu ale bohuzel tento zpusob mi pri JK2 nezabral (jak sem si myslel viz. predchozi edit) :(
nasel sem tve rady v anglictine na cizich forech, odkaz ktery si mi posilal mi ale usel a postup ktery popisujes jsem zkousel, ale nevim jestli sem to udelal spravne.. udelal sem to tak ze sem stahnul oba soubory ktere mas na majercu v downloadech + sem nasel ve svem pocitaci soubor atioglxxx.dl_ vsechny 3 soubory sem vlozil do gamedata a spustil ten batak(davkovy soubor) - je to takle spravne?
pokud ano tak fakt nevim jak dal.. jeste sem teda nezkousel starsi ovladac..
nasel sem i neco o GLDirectu, ale taky mi to nepomohlo..Naposledy upraveno: 04.01.2012 13:38, Fox You can't predict your future, but you can follow your dreams. |
<< | < | > | >> |
|