Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Veřejná > Politika
22.11.2024 (18.119.106.66)

Politika

Zakladatel: dREAm

Volne o politice a podobnych blbostech, aby se naspinily ostatni diskuze. Staci jedno hnojiste.

<< | <> | >>
Maxell
10.07.2006 20:20
Hm tak nic, zase budu porušovat zákon jízdou na kole no... Ale zmírnili to, kdysi sem dostal pokutu za to, že sem neměl blatníky :-) Mimojiné teda.
A ty radary mají odchylku +/- 3 Km/hod, proto je to takhle přesně stanovený...

kapo
10.07.2006 18:22
ted dovol, abyh se zasmal ja... hahaha
pils€
10.07.2006 18:03
Nejsem =.=
S divkou je to jako s kytarou, drzis pod krkem a placas pres diru.

SirPesZ
10.07.2006 17:48
Dík, seš kamarád :-).
Welcome to my world of death and pain
pils€
10.07.2006 17:34
HaHa -.-

Naposledy upraveno: 10.07.2006 17:35, pils€

pils€
10.07.2006 17:34
Dovol abych se zasmál.

SirPesZ
10.07.2006 17:29
Mno, já měl skoro hotovou autoškolu a musím začít znova :-).

Belenor
10.07.2006 16:51
To je v zákoně přesně stanoveno za kolik můžou a za kolik už ne?

Já to nečetl celé, ale kdo má zájem:
http://www.novapravidla.cz/uplne_zneni_zakona_o_silnicnim_provozu/

Možná tam najdeš i ty cyklisty, ale teda odrazky a světla bych jim nechal, pokud nechtěj v noci zemřít, až je nikdo neuvidí. Mrkni na §57 a §58. Obávám se, že na technickou způsobilost vozidla je ještě další zákon.

Aha:
Odkaz

Naposledy upraveno: 10.07.2006 16:59, Belenor

Maxell
10.07.2006 16:31
Podle zákona tě můžou chytit za rychlost 54 Km/hod a dát ti pokutu, ale za 53 už ne :-) Řešilo se to i v televizi, první den si takhle někdo vydělal body za překročení rychlosti o 3 km/hod a teď se snaží se toho zbavit, protože podle zákona (nebo kde se tohle řeší) to dostal neprávem.

BTW nevíte náhodou někdo, kde bych našel nějaký info o tom, co všechno je v zákoně o cyklistech a jejich kolech? Hledal sem v novejch pravidlech a nenašel sem třeba žádnou povinou výbavu kola, tak nevim, jestli to neni někde mimo, nebo jestli to už konečně zrušili :-)

SirPesZ
10.07.2006 14:29
Ale mimoto máme i normoš (tu zelenou :-D) polici :-). Jsme prostě city :-).

kapo
10.07.2006 13:05
no jo... tvrdi hoši .)
Alven
10.07.2006 12:41
hehehe. to tam je spis takovej serif a jeho dva pomocnici ne? :))

SirPesZ
10.07.2006 12:15
Alven> Jo, my tu máme taky jednoho takovýho měšťáka (celkme máme asi 3 :-)) a já osobně mu říkám nejvyšší pan železničář :-).
Alven
10.07.2006 11:30
s tim radarem mas pravdu bele, a jestlize ti nameri treba tech 53 a ty jim pripomenes ten argument - tj. odchylku, tak by jsi mel byt propusten. na druhou stranu, jestli je ten policajt takova svine ze te chytne za tohle, pak uz neni moc nadeje ze se z toho nejak dostanes. moc se mi nelibi, ze mestaci ted maj mnohem vetsi moc :/ je to banda tupcu co si potrebujou zvednout ego, az na vyjimky, bohuzel.
K
10.07.2006 11:27
Editovat, Smazat
Taky mi prijde blby, ze za parkovani na miste pro invalidy ti naparej hned 7 bodu. Parkovat se tam sice nema, ale prijde mi, ze 7 bodu je fakt moc :-)

Belenor
10.07.2006 10:30
Jo, taky jsem slyšel cosi o přílišné tvrdosti ve srovnání s jinými zeměmi (např. srovnatelná pokuta (v Kč), ale pětkrát větší průměrný plat v Německu). Ale taky je otázka, o kolik jsou Němci větší či menší prasata na silnici. Větší uličníci potřebují větší pokuty :-) Osobně se debatám o bodovém systému spíše směji. Ano, sere mě, že v místě, kde evidentně 50 nemá smysl, musím stále čučet na tachometr místo sledování okolní dopravy, ale co, nikdy jsem s policisty neměl problémy (akorát jednou odtažen - špatné parkování, jednou pokuta - překročení rychlosti). Jinak jsem typickej přizdisráč, co najezdí za rok blbých 10 000 km, takže mám málo šancí si body vydělat. Nezávidím ovšem řidičům z povolání. Na blbém překročení rychlosti si mohou v pohodě vydělat dost bodů na zabavení řidičáku.

A vůbec nemá smysl rozebírat, jestli se zákon projeví zvýšenou mírou úplatků.

A zajímavé info pro řidiče: tachometry jsou prý kalibrovány tak, že ukazují krapet více, radary pak mají odchylku cca +/- 3km/h (při rychlostech nad, tuším, 100 km/h je to pak +/- 3%), takže když vám tachometr ukazuje 55, tak máte docela šanci se z toho vylhat :-) Polda naměří 53 a to uhrajete na odchylku měření ("A kdy jste si nechali naposledy kalibrovat přístroj?") Ale nevim, esi bych si v praxi smlouvání dovolil :-)
dREAm
09.07.2006 23:03
No, cetl jsem jen jedno srovnani,a to sice s nemeckym bodovym system. Bohuzel je to na strance, ktera, byť muze byt dobra (zabavna), nemusi rikat uplne celou pravdu. :) No, kazdopadne z tama vyplyva najevo, ze v Nemecku maji tento system podstatne mirnejsi. Nevzpomenu si na nic konkretniho, tak prikladam odkazy
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006062902
http://www.dfens-cz.com/docs/dfens_411srov_decz.rtf

(prvni je cely clanek, druhy se tyka ciste srovnani)
z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :)
Alda
09.07.2006 11:30
myslis to ze kdyz by v CR byl teroristicky utok a byla znicena vlada tak by se zivotni uroven v CR zvedla 3x ? :D
I am your Father

kapo
09.07.2006 11:26
ne :) ael asi to mame pekne na p**u:) co?
dREAm
09.07.2006 11:00
Divali jste se nekdo na srovnani naseho se systemem jinych statu?
z pojntrové aritmetiky jde všem těm péhápé hírous hlava kolem :)
<< | <> | >>