| PolitikaZakladatel: dREAm Volne o politice a podobnych blbostech, aby se naspinily ostatni diskuze. Staci jedno hnojiste. << | < | > | >> |
Belenor 22.05.2006 13:16 |
No jo, člověče, to ale nesmíš dělat zkoušky z psychologie :-) Dej si třeba Paralelní systémy a algoritmy nebo Tvorbu překladačů.
Ano, i to se dá nabiflovat, ale mnohem jednodušší je tomu rozumět. Ovšem ne každý má k tomu předpoklady, tak mu nezbývá než se to nabiflovat. Myslím, že ideální je umět se to nabiflovat a pak to prakticky využít, praxe by měla vycházet z nějakých minimálních teoretických základů. Proč vymýšlet nový třídicí algoritmus, když už jich jsou tu mraky, jen se s nimi seznámit. Blbý je, že já se to neumím nabiflovat a s rozuměním je to taky špatné :-) |
Maxell 22.05.2006 13:07 |
Tak ono naše celý školství je postavený na tom, že si musíš bouchat do hlavy a pak to odřikat, nikoho nezajmá, jestli tomu rozumíš, nebo ne, hlavně když to umíš říct. Aspoň z vysoký školy mám ten pocit. A neni to jen můj pocit. Najdou se samozřejmě i výjimky, ale většinou to tak je. (Teď sem třeba dělal zkoušku z psychologie - větší kraviny sem snad neviděl... ) Mimochodem, češi patřej na první místa ve světa, pokud jde o teoretické znalosti. Pokud se ovšem podíváme na praktickou využitelnost, jsme naopak na posledních místech. |
Belenor 22.05.2006 12:28 |
Ano, oblíbená formulace "přebujelá státní správa" :-) Asi to tak bude, občas na ten úřad člověk musí a nevypadá to, že by dřeli jak barevní.
Myslím, že v háji není ČR, ale celá ta naše slavná "civilizace" :-)
Def - Nejsem si jist, zda nabiflování se stačí k praktické aplikaci. Nebo tobě přijde, že každý, kdo se umí našrotit spoustu věcí, umí automaticky tyto znalosti použít? Samozřejmě jejich obor neznám, tak možná křičím zbytečně.Naposledy upraveno: 22.05.2006 12:32, Belenor |
defila 22.05.2006 11:43 |
to bel-> mno student jsem, z mych znamych si k studentskemu zivotu privydelava tak 30 %(pracuju ke skole taky) to spojenene staty -> tam je zdravotnictvi kapku na jinem stylu postaveno-> tady jdes k doktorovi(a je jedno jakemu) a vzdy tak nejak vis co ti je aby sis v amikove overil co ti je je lepsi obejit doktoru tak 5 a z toho matematickym prumerem si udelat diagnozu :) a kazdej doktor chce za svoje sluzby zaplatit.... jestli se to vyvine titmto smerem tak jsem fakt na to zvedav :/ tusim ze to tak nejspise nedopadne, jelikoz snad neni cesky narod pln takovych blbu :) -> toto nemam ze sve hlavy, neco mi rikal kamos co byl 7 mesicu v amikove, par informaci vycteno z reflexu... takze osobni zkusenosti zadne
jo a kazdej vystudoval to co chtel, snad nemas zlost na mediky, ze maji titul za neco jineho nezu ty? taky to pri studiich nemaji zrovna hej a navic mi prijde ze se uci a cpou si do hlavy vic nez ja asi zvladnu za cely zkousovy po dobu meho studia-> a to si nacpou jen za prvni rocnik, medina je jen o zapamatovani si veci :) a jakym jinym zpusobem by jsi se chtel medinu ucit? anatomii si nevymyslis, natoz kdyz umis programovat tak jen premyslis nad syntaxemi a v podstate tvoris si veci sam, kdyby takto to slo i na medine tak bych se bal naseho lekarstvi :)Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
Maxell 22.05.2006 11:29 |
Tak jako jistě, dá se to pokrýt, ale mě na tom vadí nejvíc to, že je daleko jinejch míst, kde se může šetřit, tak proč zrovna tady? Proč se nedá do pořád třeba ta státní správa, kde prachy tečou oknem? Máma před časem přišla o práci, tak to zkusila na přechodný období na nějakym ministerstvu (utekla asi po měsíci :-) ) a co tam dělala? Na jejím oddělení bylo asi 7 lidí a dělali práci, kterou v pohodě zvládali 2 lidi. Když nebylo co dělat, chodila se máma ptát, co může dělat a výsledek? Všichni tam na ní koukali, že jim chce přebrat práci. A takhle to funguje všude, mám i jiný známí, co dělaj něco podobnýho. Mě udivuje, že ani jedna strana nemá v programu něco normálního, všichni chtěj šetřit (nebo vydělávat) na jinejch místech. S těma nemakačenkama je to pravda, proč u nás funguje to, že kdo nemaká m se občas líp, než poctivě pracující? Já popravdě nevim koho volit, změní se vůbec něco, když se tam dostane ODS? (kromě toho, že nám zavedo těch pár věcí) S touhle republikou to jde od desíti k pěti a zřejmě s tim nikdo nic neudělá, ani nikdo nechce. Proč by s tim naši poslanci měli něco dělat, když se maj jako prasata v žitě, že? :-) Když už poslanci hlasujou o tom, zda si sami sobě zrušej imunitu, bude něco asi sakra blbě :-) |
Belenor 22.05.2006 11:14 |
Docela by mě zajímalo, kolik procent studentů si při škole přivydělává a kolik jich školy nechá, protože se jim zalíbí si přivydělávat. Jedno příbuzenstvo z manželčiny strany má, pokud se nepletu, podprůměrné příjmy, a přesto má dceru na soukromé škole - asi nějak umějí vyjít. Třeba to zvládnu taky, hlavně musmím myslet dopředu a neutratit všechno, co vydělám.
Když se mi podaří třeba 5000 měsíčně ušetřit, tak za nějakých 20 let, až budu chtít dítě dostat na vysokou školu, bych mohl mít kolem milionu, to by nějaké výpadky ze zaměstnání mohlo pokrýt. No, možná to nebude 5000, ale jen 2000, to je cca půlka, no třeba mi to půlroční pracovní neschopnost pokreje a ještě utáhnu dítě na škole.
Jak to mají v těch Spojených státech se zdravotnictvím? Tam mám takovou péči, jakou si zaplatím? Asi by to tam měli změnit, nebo se jim masy začnou bouřit, páč už teď nemají skoro nic do huby. Že by bylo nejlepší, kdyby tu byly soukromé nemocnice, které by musely poskytovat dobrou péči, pokud by nechtěly zaniknout, a státní nemocnice, kde bych sice vystačil s málem peněz, ale měl bych horší péči? Ne, tohle nemůže fungovat, protože ano, doktoři jsou stejný blbci jako všichni ostatní (obzvlášť když jim na červený diplom stačí umět se učit věci zpaměti). |
defila 22.05.2006 10:37 |
to bel->> hmmm tak kdyz bude zpoplatneno skolstvi -> tak budes mit ditko po maturite, prijmou ho na vysokou a nejak tak te vyhodi z prace, omezi se ti rozpocet a praci neubdes moci delsi chvili sehnat, budes si v tomto pripade moci dovolit platit ditku skolu? nebo zbortis jeho krasne sny a posles ho radsi makat a budes se snazit prezit do te doby nez si sezenes praci? .) ehm a cim si myslis ze se nase zdravotnictvi zlepsi kdyz bude zpoplatneno? nebo v cem se zlepsi pristup lidi, kdyz se zpoplatni zdravotnictvi?Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění. |
Belenor 22.05.2006 10:20 |
(Ale je, hmm, politicky/sociálně ? nepřijatelné, aby lidé, co se umí uživit, na tom byli lépe než flákači.) |
Belenor 22.05.2006 10:18 |
O tom to je, dostat z lidí co nejvíc peněz, aby bylo na podmazávání nemakačenek, aby tito volili ty správné strany :-)
Proč je někdo bohatý (pomineme-li případ, že krade)?
Ono by to hlavně chtělo, aby ti, co můžou pracovat (tj. nebrání jim v tom nějaká nemoc), měli výhody na své straně, nikoliv sráči, co se akorát válej a ploděj další nemakačenka. Pak by třeba i školné nebylo tak tragická záležitost, kdyby peníze místo do flákačů šly na podporu školství nebo do větších platů.
A na politice je nejhorší to, že se kvůli ní stále lidi hádají :-) |
Maxell 22.05.2006 09:54 |
A máme se vrátit ke stadiu, kdy do škol budou chodit jen děti bohatejch a chudí nebudou mít ani na to, aby mohli jít na operaci? Já vim, ono je to těžký, prachy v tomhle státě nejsou na nic a nikde, ale co třeba taková státní správa? Tam je minimálně o polovinu víc lidí, než by bylo potřeba. Naše zákony jsou hodně často postavený na hlavu (chlap je 8 let rozvedenej, má dluhy a oni jsou zabavit majetek bejvalé manželce, mladý lidi se neženěj, protože je to vyjde líp s penězma, nezaměstnaný si často žijou líp, než zaměstnaný... ) atd. Všichni řešej podle mě jen nějaký okatý problémy, ale věci, co by mohli bejt užitečný jdou uplně stranou. Podle mě se zavedenim školnýho a placenýho zdravotnictví nic nevyřeší, bude to jen další způsob, jak z lidí dostat víc prachů... |
Belenor 22.05.2006 09:06 |
Rád si připlatím za lepší zdravotní péči. Rád svému dítěti zaplatím školu.
Problém této civilizace je v tom, že jaksi úplně narušila přirozený výběr. členové populace, kteří přispívají svou prací k blahobytu všech, jsou trestáni za tuto svojí činnost, odmítají se rozmnožovat atp., kdežto příživníci, kteří nemají nic na práci, neboť je dříve zmínění zvládají uživit, tráví volný čas rozmnožováním a brojením proti svým živitelům. Takže kvalita genetického klesá a civilizace jde do kytek. A co to plkám, bez účelu... |
Alda 21.05.2006 23:51 |
levy Alven ? levny Alven :D I am your Father |
Alven 21.05.2006 22:47 |
chudi voly cssd - to vypada jak urazka cssd, jakoze sou to chudy volove, hehe ,)) se rozhodni jaky i/y tam napises, a kdybys to chtel editovat, tak sem radsi dam i original :)) Alda: chudi voly cssd bohati voli ods
ty ?Naposledy upraveno: 21.05.2006 22:47, Alven |
Maxell 21.05.2006 22:39 |
Na druhou stranu, proti ODS mám docela dost velký výhradu - platit si studia zrušili už někdy ve středověku a my se tam máme vrátit. No a placený zdravotnictví je snad ještě horší. Vážně nevim, co je lepší. Z těch našich stran se pořádně nedá vybrat :-( |
Alda 21.05.2006 22:18 |
chudi voly cssd bohati voli ods
ty ?I am your Father |
~stx#. 19.05.2006 18:28 |
rofl...tak to je klepec :D I hate the way that even though you know you're wrong, you say you're right. I hate the books you read and all your friends, yer music's shite, it keeps me up all night up all night. |
kapo 19.05.2006 10:20 |
:)) |
SirPesZ 19.05.2006 08:57 |
Přesně tak :-). Welcome to my world of death and pain |
Belenor 19.05.2006 08:03 |
<obr src="http://pratele.majerco.net/vtipy/cssd.JPG"> |
~stx#. 19.05.2006 06:35 |
lol I hate the way that even though you know you're wrong, you say you're right. I hate the books you read and all your friends, yer music's shite, it keeps me up all night up all night. |
<< | < | > | >> |
|