Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Veřejná > Jaké je téma této diskuze?
11.09.2025 (216.73.216.119)

Jaké je téma této diskuze?

Zakladatel: Belenor

Bavte se tu o čem chcete, ale počítejte, že jsem zloduch mazací.

Hraní: https://www.facebook.com/groups/jedi.order.cz/

<< | <> | >>
MATINO
25.08.2004 19:03
heh hustýý
Alda
25.08.2004 18:09
omg :D
I am your Father
Ladron
25.08.2004 17:42
Otázka při zkoušce z fyziky na univerzitě v Kodani: "Popište jak určit výšku mrakodrapu pomocí barometru."

Jeden student odpověděl: "Upevníte dlouhý kus provazu k vrchu barometru, pak spustíte barometr se střechy mrakodrapu na zem. Délka provazu plus výška barometru se rovná výšce budovy."

Tato vysoce originální odpověď tak rozzuřila zkoušejícího, že studenta vyhodil. Student se odvolal na základě toho, že jeho odpověď byla nepochybně správná , a univerzita jmenovala nezávislého arbitra, aby případ rozhodnul. Arbitr usoudil, že odpověď byla opravdu správná, ale neukázala žádné zjevné znalosti fyziky. K vyřešení problému bylo rozhodnuto zavolat studenta a dát mu šest minut, během kterých by měl ve slovních odpovědích prokázat alespoň minimální obeznámenost se základními principy fyziky.

Student seděl tiše pět minut, čelo zamračené přemýšlením. Arbitr mu připomněl, že čas už uplynul, a student na to odpověděl, že má několik velmi závažných odpovědí, ale nemůže se rozhodnout, kterou použít. Když mu bylo doporučeno, aby si pospíšil, student odpověděl:

"Zaprvé můžete vzít barometr na střechu mrakodrapu, hodit ho přes okraj dolů a měřit čas, než barometr dopadne na zem. Výšku budovy lze spočítat podle vzorce H = 0.5g * t 2. Pro barometr to ale bude smůla".

"Nebo, pokud svítí slunce, můžete změřit výšku barometru, pak ho postavit na zem a měřit délku jeho stínu. Pak změříte délku stínu mrakodrapu a potom je jednoduchou záležitostí pomocí poměrné aritmetiky spočítat výšku mrakodrapu".

"Pokud byste ovšem chtě li bý t vysoce vědečtí, mohli byste upevnit krátký kus provázku k barometru a zhoupnout jím jako kyvadlem, nejdřív k zemi a pak ke střeše mrakodrapu. Výška se vypočítá z rozdílu v gravitační síle T=2 pi sqroot (l / g)."

"Nebo jestli má mrakodrap venku únikové schodiště, bylo by jednodušší vyjít nahoru a označovat celou výšku budovy pomocí délky barometru a pak to sečíst."

"Kdybyste ale chtěli být jenom nudní a ortodoxní, pak byste mohli použít barometr k měření tlaku vzduchu nejdřív na střeše mrakodrapu a pak u země, potom převést rozdíl tlaků v milibarech na stopy, a dostali byste tak výšku budovy."

"Protože jsme ale trvale nabádáni, abychom uplatňovali nezávislé myšlení a používali vědecké metody, bylo by nepochybně nejlepší zaklepat na domovníkovy dveře a říct mu: Kdybyste chtěl pěkný nový barometr, dal bych vám tenhle, když mi sdělíte výšku tohoto mrakodrapu."

Ten student byl Niels Bohr, jediný člověk z Dánska, který získal Nobelovu cenu za fyziku.
Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to v
aBDaIR
25.08.2004 14:45
hehe
^5Dare to ^7be Different

SirPesZ
25.08.2004 14:26
Tak to by mě taky naštvalo :-).
Welcome to my world of death and pain
aBDaIR
25.08.2004 13:16
To je pravda co rika Matinous:)
Jo praci mi to dalo..hlavne,kdyz sem to nejdriv psal jako HTML a pak sem zjistil,ze to HTML nebere
^5Dare to ^7be Different
MATINO
25.08.2004 10:46
taky myslim :-) zachvilku se ale bude zakládat diskuze na každou blbost a nakonec nezbyde nic pro veřejnou diskuzi :-)
Falcon
25.08.2004 10:32
Editovat, Smazat
Možná by bylo lepší si na tohle téma založit diskusi neyslíte ? :) Určitě by to bylo lepší jak vzhled vaší pracovní plochy :D

SirPesZ
25.08.2004 06:14
To jo, ale ta pointa mi byla jasná od začátku, ale znáte tohle:
Jde velbloud po poušti a spadne na něj želva.
Oscarius
25.08.2004 00:19
Editovat, Smazat
Mno, znam lepsi, ale na omhle vtipu se mi libi to, ze si s nim Abda dal velkou praci,- myslim, to barveni :D
Alda
25.08.2004 00:19
ŁoŁz :)
I am your Father
aBDaIR
25.08.2004 00:11
muj NEJoblibenejsi.
De chlapek dolesa,protoze ma hodne deti,ze se obesit. Uz se vesi na tom strome a v tom se zjevi muzicek
Co to deláš?---Věšim se.
A plóč?---Protože mám hodně dětí víš.
A jíš mrkev?---Ne--tak to mušííííš.
Tak chlap žere mrkev,ale co čert nechtěl a za rok se de věšet znova.O hraranta víc.V tom se zjevi zase mužík.
Achój co to děláš?--věším se
A plóč?---Bo mám hodně dětí víš
Achá a jíš Mrkev?---jo
strouhanou??--ne--no to mušííííš
Tak jde domů a strouhá si svou mrkev...tak si říká,že to dopadne a je v klidu...no,ale hle,další harant a tak tam jde za rok zase...
Achój---nazdar
co to děláš?--Věším se
A plóč?---Protože mám hodně dětí no:(
A jíš mrkev?-jo-strouhanou?-jo-a jíš křen??-ne-NO TO MUŠÍŠ!

Chlap spokojenej de domu a strouha si mrkev a prikusuje si hnusnej kren...stastnej jak harant,jen do ty doby,nez ma dalsiho haranta...tak jde do lesa
Achóoj co to děláš??--věším se sakra!
A plóč?---Protože mám moc dětí!
Achá a jíš mlkev?--jo--stlouhanou?--jo--a kšen?--jo--strouhanej?--NE!!!--No to mušíš!
A tak jde chudak domu:( rika si,ze priste uz se rozkecat nenecha ale zkusi to..tak strouha mrkev s krenem a zere...no,ale za devet mesicu harant..tak hura do lesa
Achój co to děláš?---věším se!
A plóč??---Protože mám moc dětí sakra!!
Achááá a jíš mlkef?--jo!--stlouhanou?--JO!--a kšen?--JO!!--stlouhanej??--JOOO--A MLDÁŠ?????-JO!!!----NO TO NEŠMÍŠŠŠŠ
....mldáš=mrdáš

Naposledy upraveno: 25.08.2004 00:17, aBDaIR

^5Dare to ^7be Different
aBDaIR
24.08.2004 23:58
nechapu Aldu...
jinak ja znam dva podobny...
Sedi michacka na strome, leti kolem bagr a pta se: kolik je hodin? Michacka vytahne teplomer a rika pondeli.
Nebo sedi sadlo na strese,leti kolem odreny koleno a pta se: nevis kolik je hodin?
Sadlo vytahne teplomer a rika po prvnim polocase tri nula,ale pod pet sekund to nestahne.

(je strasnejch parafrazi na Falronuv kamenak)
^5Dare to ^7be Different
Alda
24.08.2004 23:51
Alven to sem nechce dat... tak to sem kydnu ja :)

<Medvidek>a moje mama neumi plavat do kopce
<g4L|sM4RTIN> tak to moje jo
<g4L|sM4RTIN> mam naskillovanou mamu
I am your Father
Falcon
24.08.2004 23:37
Editovat, Smazat
Běžëla baba po poušti a uschla :DDDDDDDDDD
MATINO
24.08.2004 23:31
:-DDDDDDDDDD
Alda
24.08.2004 23:30
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no ale na klasiku to nema... : Janicko jetsli budes porad chodit dokola tak ti pribiju i tu druhou nozicku :)
I am your Father
Falcon
24.08.2004 22:27
Editovat, Smazat
Sedí žirafa na stromě a štychuje igelit. Letí kolem slon a ptá se. "Nevíš, kolik je hodin". Žirafa se koukne na teploměr a říká: "Pondělí". A slon povídá. "Nevadí, já stejně fandim spartě".
Tak to je těžkej kameňák :)
aBDaIR
24.08.2004 21:16
JA mam doma originalky: Throne of Darkness,Vsechny POLDY a Fly.
Jinak hodne Scorovek,pLEVELovek a GameStarovek(kdysi sem kupoval fsecko)...jinak jsem si kupoval kdysi hry z Brna(svine vydridusska chtela 300za CD)..potom od kamose v MB kerej chtel 100..potom od jinyho kamose za 50 no a ted si je stahuju sam:) pokud teda fungujou a ne jako Soldiers HoWWII
^5Dare to ^7be Different

SirPesZ
24.08.2004 19:43
Klid Fallíku, gdyž budeš něco opakovat víckrát, určutě si toho fšimnou, ale problém je f tom, že z RS jsou aktivní pouze dva lidi :-).
-----
Se mi to zdá nebo tady nějaký příspěfky zmizely?
-----
Jinak já mám doma taky originálky a zatím převažujou nad pálenejma. Ale o tom jsme se tady bavili už před "mnoha" měsíci a začínat nebudu, ale kliodně se přidám do rozjeté diskuze a nebo něgdo může založit novou na téma: Gdo má originálku? Ta diskuze se stejně tak po pěti příspěfkách zvrhne f něco úplně jinýho, tagže to je jedno.
KONEC HLÁŠENÍ

Naposledy upraveno: 24.08.2004 20:50, SirPesZ

<< | <> | >>