Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Veřejná > Jaké je téma této diskuze?
19.11.2025 (216.73.216.183)

Jaké je téma této diskuze?

Zakladatel: Belenor

Bavte se tu o čem chcete, ale počítejte, že jsem zloduch mazací.

Hraní: https://www.facebook.com/groups/jedi.order.cz/

<< | <> | >>
deXter
26.04.2007 20:41
kazdy bojovy umeni se da vyuzit na ulici, potom by to nebylo BU ze?:) a to ze nekdo to dela jako sport to uz je jeho blbost.. :p
Párek
26.04.2007 20:39
Sry melo tam byt Matino ne Bel..nechce se mi nacist abych to upravil..:)
Alkohol je náš nepřítel ale jak řekl Žižka:"Nepřátel se nebojme a na množství nehledme!!!"

My pereme na 40, ale my pereme na 1940
Párek
26.04.2007 20:36
Bel: To tvi video mi pripomina vic shaolin i kdyz shaolin je vic promakanejsi...
Alkohol je náš nepřítel ale jak řekl Žižka:"Nepřátel se nebojme a na množství nehledme!!!"

defila
26.04.2007 20:35
edit :

jo¨¨ad rychlost, byl jsem na mistrovstvi CR v kendo, kdy to vyhral jeden klucina z naseho oddilu, byl to opravdu mazec a velika rychlost a udery,ktere realne zabiji, to jen na okraj :)
Když jsem byl dítě celé noci jsem se modlil, aby mi Bůh seslal nové kolo.
Pak jsem pochopil, že takhle Bůh nepracuje.
Tak jsem kolo ukradl a požádal ho o odpuštění.

defila
26.04.2007 20:33
ad matino -> nevim, no, velka cast me prijde opravdu secvicena pro oko, jelikoz v boji to je lehce nepouzitelne, jestli je to jako bojove umeni vyucovane, tak to muze byt vcelku zajimavy pokoukani, ale tohole uz zavani Wu-xia filmy a podobnou legrackou pro oko, ja nevim jestli jsi nekdy delal nejaky bojovy umeni, ja se o jedno ted snazim a kdyz se nekdo zepta, mezi temi co to delaji dlouhou dobu, tak vetsinou opovrhuji, ta prvni ukazka boje s tyci jsou (nebo mi to prijde) udery jak v naginatando(coz je jedno z japonskych bojovych umeni :))

zbytek uz je pastva pro oko
takove to toceni mece za zady nema smysl, jelikoz by te lepsi kendista okamzite zabil pri podobne kejkli :)

schvalne to postnu mezi par lidi co delaji kendo uz dlouhou dobu a dam ti vedet jak jsem pochodil

a ad sportovni umeni -> v tuhle chvili uz se cvici prevazne jen sportovni umeni(tzn, ze lidi v realnych situacich stejne neumi bojovat, jelikoz nemaji otlucene klouby a pod. na tomhle principu je hodne zvlastne aikido, jelikoz pro bezny boj v podstate nema pouziti, v tomhle ohledu se prave svici katy, coz je naznacen realny boj))
MATINO
26.04.2007 20:10
To defila : To s tebou ensouhlasim, ež bys to nepoužil. To cos mohl vidět na videu, je něco jako japonská kata, secvičenej souboj. V podstatě se dneska cvičí spíš jenom sestavy, popř nacvičený sestavy boje. Ale jako v japonsku tam alespoň u tradičního wushu každej pohyb něco znamená a to by ses někdy divil, jak to maj promakaný. Tohle cos viděl, je wushu sportovní, kde se dbá víc na efekt a na akrobacii. V tradiční toho tolik neni. Narozdíl od japonska maj číňani fakt mnohem promakanější pády a jsou strašně rychlý a v tý rychlosti maj sílu. Rozhodně maj velmi kvalitní vyvážení mysli i těla. Vyvinou takvu rychlost a takový věci, že kolem to ostatním připadá jako totální podívaná, ale uměj to i použít, záleží pouze na tom, co cvičej. Netvrdim, že jsou ty nejlepší. Japonsko má hodně kvalitní techniky obzvlášť co se týká rovnováh sil a různejch pák na ruku a tak, ale myslim si, že čínská rychlost vede. Mimochodem odvětví wushu je i san-da , kde se cvičí pravej pěstí boj v podstatě jako kick-box a co tam dělaj to je taky pořádný raso :-)
http://www.youtube.com/watch?v=4FQ7leyYQ0o&mode=related&search=
jukni na tohle, podívej hlavně třeba na to s jakou lehkostí to oni dělaj a potom jak si tam mávaj tyčí, jedou tak rychle, že bys asi moc uhnout nestačil a ta tyč má taky něco kolem kila a půl ;-)
Párek
26.04.2007 18:25
Nerekl bych ze bys to nepouzil..ja osobne preferuju Muay Thai :)

Tomicolo
26.04.2007 14:25
ale trefit se nekomu do oka je asi fajn :D
Peníze nejsou všechno. Ale v každém případě nám umožňují zachovat kontakt s dětmi.

defila
26.04.2007 09:31
to co jsem postoval ja -> jsou bojove katy dle ruznych skol

to co postujest ty, se v boji neda pouzit, jelikoz to je akorat na cumeni, nic vic v tom neni
deXter
26.04.2007 08:51
vypada to hezky.. ale to je tak vsechno :D
Párek
25.04.2007 23:30
Def: Nejak tomu tvymu videu nemuzu prijid na chut...
Ale toto je mazec: http://www.youtube.com/watch?v=Wa9ut39ftNw

defila
25.04.2007 16:04
tohle zase takovy umeni neni, jelikoz v tom luku mas zamreovac.... i kdyz presnost ten klucina muze mit velkou, me se mnohem vic treba libi tadyto ->http://www.youtube.com/watch?v=6TE2NvDoFPo
Tomicolo
25.04.2007 15:58
dobry blazni... ja bych s tezi napnul luk aniz by mi ten sip nespadl xD
Peníze nejsou všechno. Ale v každém případě nám umožňují zachovat kontakt s dětmi.
Párek
24.04.2007 22:15
Odkaz

Párek
24.04.2007 19:25
co ja ?

kapo
24.04.2007 19:05
ký párek ne?
Flamberg
24.04.2007 18:56
To asi mělo být BEEEEEEEE RS BEEEEEE - výbuch lítosti, že nikdy nebude tak dobrý jako RS :-p
deXter
24.04.2007 16:26
rofl
Tomicolo
24.04.2007 15:30
co dodat :) Stejne mam podezreni, ze to je L.Marcus (kamos ze tridy)... Ten mi vnucuje furt, ze RS jsou sracky a ze by je vsechny rozsekal atp.. :D
Párek
24.04.2007 14:57
Nejaka zavist ?

<< | <> | >>