Čajovna rytířů Jedi || Jedi Order || Karel May || Belenorovo Česky || English
Home > Diskuze > Veřejná > Jaké je téma této diskuze?
12.11.2025 (216.73.216.5)

Jaké je téma této diskuze?

Zakladatel: Belenor

Bavte se tu o čem chcete, ale počítejte, že jsem zloduch mazací.

Hraní: https://www.facebook.com/groups/jedi.order.cz/

<< | <> | >>

Belenor
28.07.2008 10:17
Ne, u description mi není jasný, kde jsou duplicitní, k čemu jsou, to vím, zas tak špatně na tom nejsem :-)

vlastně se ta restrukturalizace dá udělat docela elegantně - pomocí mod_rewrite chytím původní kořen (film) a převedu na nějaký skript, kterému dám zbytek url, a tenhle skript pak bude mít tabulku přesunů adres a vrátí správnou 301.

Nebo ještě líp. Skript, který řeší 404, by mohl mít tuto tabulku a vracet 301 pro to, co zná, a 404 pro to, co nezná :-)

Naposledy upraveno: 28.07.2008 10:24, Belenor

Maxell
27.07.2008 23:39
No překopávka webu je dost závažná věc a pokud se neudělá dobře, web může hodně ztratit, znám dokonce i případy, kdy byl uplně vyřazenej, ale to jsou extrémy. Aneb všechny staré URL je nutné přesměrovat na nové URL s kódem 301 :-)

Description nejsou jasný? Vem to takhe - Nemají žádnou váhu pro hodnocení stránky, použijí se pouze v případě, že se web zobrazí ve výsledcích hledání. Je to ten popisek, kterej uvidíš ve výsledkách Google. U některejch vyhledávačů se zobrazuje vždy pokud je definovanej (Google), u některej pouze v případě, že obsahuje hledaná slova, v jinejch se na něj vůbec nebere ohled. Je lepší udělat description pokud to jde (jsou na to lidi, čas apod.), ale pokud ne, tak je lepší ho nechat prázdnej (případně jen tam, kde je vyplněnej).
Koukám, že ty máš description definovaný někde, jak jsem to jen prohlíd, tak jsem si myslel, že je máš na každý stránce stejný. Odkaz To, co se ti zobrazí je Description.

Belenor
27.07.2008 22:07
Mno, ty popisy mi furt nejsou jasný :-) Jazykové mutace jsou jen hlavně kvůli úvodní stránce, ale nejsme cíleni na zahraničí. Špatné odkazy asi souvisí s nedávnou překopávkou adresářové struktury, nechce se mi tu starou řešit redirekty :-) asi bych musel zneužít mod rewrite :-)

každopádně díky :-)

Naposledy upraveno: 27.07.2008 22:07, Belenor

Maxell
27.07.2008 21:36
Aha, tak to jo :-)
Pokud tě description nebaví, tak ho dej pryč úplně, je to lepší. Můžeš ho takhle nechat třeba na úvodce, ale ze zbytku stránek ho smaž. Menu problematický ani tolik neni, je sice rozsáhlý, ale nijak zvlášť, navíc je až za obsahem a ten ty máš bohatej. Duplicitní popisy se dají zjistit přímo v kódu :-D Z mejch zkušeností analýz stačí projít 5 stránek a člověk ví, na čem je. Plus pokud jsou na webu vyloženě nějaký zvláštní stránky, tak se podívat i na ně.
Hodně problematický je taky přepínání jazykovejch mutací, podle mě přicházíš o komplet zahraniční návštěvnost, protože to máš (nejspíš, pokud se pletu, oprav mě :-) ) řešení přes cookie a ne na základě url. To je dost škoda, ne?
EDIT: Aha, ty v podstatě žádný texty v AJ nemáš, tak je to asi celkem jedno :-) A taky tam máš víc špatnejch odkazů, to neni dobrý pro vyhledávače.

Naposledy upraveno: 27.07.2008 21:38, Maxell

Belenor
27.07.2008 19:45
Taková poloprestižní věc :-) Je to archiv hodnotných webových stránek, za kterým stojí Národní knihovna :-) Někdo usoudil, že mají ty stránky o Mayovi nějakou hodnotu a navrhl nám zařazení do archivu, tak jsme na to přistoupili samozřejmě :-)

http://www.webarchiv.cz/

Description mě nebaví dělat, no :-) A zdroják se mi optimalizovat taky nechce :-) Btw. nepřijde mi, že by to bylo nějak přehnané. nejhorší je asi to menu, ale i tak... Ty duplicitní popisy zjišťuješ jak? Necháš si v googlu vylistovat stránky domény?

Maxell
27.07.2008 17:38
Bel: A co je to Webarchiv? :-)
Tak třeba odkaz na úvodní stránce (obrázek Vinnetoa) vede na 404 :-D
Co mě hned praštilo do očí jsou duplicitní Description a celkem slušná velikost zdrojáku na to, že většina je text. Nicméně zdroják SEO nevadí, na to je jeho velikost dostatečně malá :-)
Fox
27.07.2008 16:14
cajicek uz tak rok a pul nebezi ;)
You can't predict your future, but you can follow your dreams.
deXter
27.07.2008 00:39
Ja taky ne, myslim chello (mistral)
ex
26.07.2008 23:44
Editovat, Smazat
nemyslim tim cajicek s novou verzi dc ktera prinesla jen lepsi administraci a zkripleny boj :-)
deXter
26.07.2008 23:33
stale ty stejny, ale nikde se nehraje .D
ex
26.07.2008 23:14
Editovat, Smazat
jak vam dupou kralici? existuje jeste nejaky pouzitelny server?
deXter
26.07.2008 17:56
Odkaz
:D

Belenor
26.07.2008 17:28
ty šílený značky, to jsou data projektu Webarchiv :-)

Co mám např. z ohledem na SEO špatně? Mně teda stačí, že jsem na docela dobrých pozicích, tak to neřeším, ale rád se poučím :-)
Fox
26.07.2008 09:59
nahodou bela zajimalo ze sem jel pryc( porad pryc sem ale maj tu free wifi zone ) ;)
You can't predict your future, but you can follow your dreams.

SirPesZ
26.07.2008 06:36
Dneska odjíždím na tábor.
Já vim, že to nikoho nezajímá :-).
Welcome to my world of death and pain
Jack
25.07.2008 22:05
ja treba pisu jen idos nebo seznam ba i dokonce cc :P
ale napsat rs.majerco nebo napsat www je uplne jedno imho

SirPesZ
25.07.2008 19:47
Na většinu stránek ČVUT se stále ještě bez www nedá dostat :-).
Welcome to my world of death and pain
pils€
25.07.2008 19:21
ja uz nikde nepisu www pride mi to jako ztrata casu :)
S divkou je to jako s kytarou, drzis pod krkem a placas pres diru.
Maxell
25.07.2008 17:03
jj jasně no, ale většina hostingů ti dneska dovolí obě varianty a buď si to přesměruješ sám, nebo ti to nastaví oni :-)
May na tom je líp, ale i při rychlym pohledu ti tam najdu chyby, který by se z hlediska SEO dali uděla líp ;-)
Mimochodem, co jsou ty šílený metaznačky k schema.DC? To jsem nikde neviděl, ani o tom nic nevim :-)

Belenor
25.07.2008 16:51
No, RS je typický špatný příklad všeho možného :-) Třeba May je na tom o něco lépe :-)

Problém je, že servery (Apache atd) je většinou potřeba speciálně nakonfigurovat, možná i dns, aby to dělaly civilizovaně. Si vem třeba lapiduch - bez www nefunguje (vůbec) Mohli by tam mít alespoň ten redirect.

Totiž, my odborníci bychom měli nezkušené uživatele vésti k tomu, že www není to, co si myslí, že to je :-) Mít v adrese webových stránek www je přežitek :-) By se měli řídit pomocí http, ne www :-)
<< | <> | >>